برای نخستین بار در ایران؛
تولید شیر فراپاستوریزه در شیراز
خط تولید شیر فراپاستوریزه در شیراز به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز فارس، عضو انجمن مدیران صنایع کشور
گفت: در فرایند تولید شیر فراپاستوریزه (Extended (Shelf Life شیر را در دمای 125 تا 130 درجه سانتیگراد به مدت
دو تا چهار ثانیه حرارت میدهند و سپس آن را به سرعت سرد میکنند و به دمای کمتر از
هشت درجه سانتیگراد میرسانند.
هاشم نصیری افزود: با استفاده از این روش علاوه بر از بین بردن همه باکتریهای
بیماری زا ، 99.9 درصد باکتریهای غیربیماری زا نابود می شوند و
زمان ماندگاری و کیفیت شیر افزایش مییابد.
عضو انجمن مدیران صنایع کشور گفت: این خط تولید با هدف افزایش سطح بهداشتی
تولید شیر، بالا بردن سرانه مصرف لبنیات در سبد خانوار و ارتقای فرهنگ مصرف جامعه راه
اندازی شده است.
وی افزود: در متداول ترین روش سالمسازی حرارتی شیر که پاستوریزاسیون
نام دارد، محصول به مدت 15 تا 20 ثانیه در شرایط دمایی بین 72 تا 75 درجه سانتیگراد
قرار میگیرد و همه باکتریهای بیماری زا ، و 99.5 درصد باکتریهای غیربیماری
زا از بین می روند.
هاشم نصیری گفت: خط تولید شیراز فراپاستوریزه در شرکت فرآوردههای لبنی
رامک راه اندازی و تجهیزات پیشرفته تولید شیرهای فراپاستوریزه(ESL) از معتبرترین شرکتهای اروپایی
خریداری شده است.