ذبح غیربهداشتی دام ، ریسک انتقال بیماریهای مشترک میان انسان و دام را افزایش می دهد
به
گزارش خبرنگار خراسان رضوی،خبرگزاری صدا و سیما،مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای معاونت
بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی
دکتر صادقی با بیان اینکه خون و ترشحات دام آلوده زمینه ابتلا به بیماریهای خطرناک مانند تب کریمه کنگو، تب مالت، سیاه زخم و کیست هیداتیک را افزایش می دهد، افزود: شهروندان به منظور تامین سلامت خود و خانواده از ذبح غیر بهداشتی دام در معابر عمومی و واحدهای مسکونی خودداری کردند.
وی بیان کرد: با هماهنگی اداره کل دامپزشکی استان، کشتارگاهها در صورت نیاز به صورت رایگان، عمل ذبح دام را انجام می دهند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گوشت دام تازه ذبح شده قابلیت استفاده ندارد و باید به مدت 24 ساعت در فضای پیش سرد نگهداری شود،گفت: هم اکنون در تمامی کشتارگاههای فعال امکان نگهداری گوشت دام پس از ذبح فراهم شده است.
صادقی با تاکید بر اینکه اساس قانون مجازات اسلامی، ذبح دام در معابر عمومی جرم محسوب می شود،افزود: بر این اساس تیم های نظارتی از معاونت بهداشتی، اداره دامپزشکی و دادستانی در قالب گروههای سیار در استان تشکیل شد و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با افراد برخورد قانونی خواهد شد.
او با اشاره به پیشگیری از روش های غلط و غیر بهداشتی ذبح دام،گفت: قصابان و یا افرادی که نسبت به ذبح دام اقدام می کنند چاقو را با دهان خود هرگز نگه ندارند و همچنین زن ها نیز پس از قربانی دام از تماس مستقیم دست با دام اجتناب کنند و حتما از دستکش استفاده کرده و مراقب بریدن دست خود نیز باشند.