اجرای موفق طرح احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته سبب شده تا برخی از کشورها برای توسعه این طرح ازایران درخواست راهنمایی و مشارکت کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی ، مدیرکل
دفتر بیابان سازمان جنگلها و مراتع کشوردر بازدید از طرح احیای اراضی
عباس کارگر افزود:علی رغم همه تحریمها و مشکلاتی که ایران با آنها روبرو است اما پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته ( آر اف ال دی ال ) که در خراسان جنوبی در حال اجراست موفق تر از دیگرکشورهایی است که این طرح در آنجا اجرا شده است.
وی با بیان اینکه از این طرح بیش از 200 گروه از کارشناسان و متخصصان مربوطه داخلی و خارجی دیدن کردند گفت: اجرای موفق این طرح سبب شده تا برخی از کشورها برای توسعه این طرح از ما درخواست مشارکت و راهنمایی کنند.
وی افزود: با توجه به اینکه خراسان جنوبی، استانی مستعد است باید تلاش کنیم اجرای چنین طرح هایی در آن تداوم داشته باشد .
مدیرکل دفتر بیابان سازمان جنگلها و مراتع کشور گفت:باید طرح های دیگری نیز در این استان تعریف شود چرا که کارهایی که در خراسان جنوبی انجام می شود نه تنها به نفع ایران است بلکه فائو و در دیگر کشورها هم از مزایای آن بهره مند می شوند.
عباس کارگر افزود: ایران در منطقه ای قرار گرفته که بارندگی سالانه آن به طور میانگین زیر 200میلیمتر است و این جنگلهایی که در خراسان جنوبی با بارندگی زیر 100میلیمتر رشد کرده اند توانمندی ایران را در این بخش می رساند.
وی گفت: این آمادگی را داریم مرکز آموزشی راه اندازی کنیم تا به کارشناس هایی که فائو به ایران اعزام می کند آموزش دهیم .
مسئول روابط فائو و جف هم گفت: حمایت از کشاورزی ، شیلات و مدیریت منابع طبیعی پایداراز اولویتهای این سازمان است .
ژنوویو براون با بیان اینکه هم اکنون فائو و جف 150 طرح را در حال اجرا دارند افزود: سازمان جف نیز بعنوان یک نهاد مالی بر روی محیط زیست در سطح بین الملی کار می کند .
کارشناس فنی فائو نیز گفت: فائو تصمیم دارد یک کارگروه بین المللی ویژه کشاورزی، در مناطق خشک و نیمه خشک تأسیس کند که ایران یکی از اعضای این کارگروه خواهد بود .
نورا براهمونی افزود: برای رسیدن به اهداف مدیریت منابع طبیعی، مبارزه با بیابان زایی و کشاورزی پایدار، باید توان فنی مردم منطقه را افزایش داد.
وی گفت: هدف از تمدید دوساله اجرای این طرح در خراسان جنوبی بدان معنی نیست که این طرح را درمناطق دیگر این استان گسترش دهیم بلکه هدف تلفیق فعالیت های این طرح است تا اطلاعات بدست آمده در طرح مدیریت روستایی و مدیریت حوزه آبریز استفاده شود و به سایر مناطق ارائه کنیم .