آغاز گردهمایی برنامه ریزی تحقیقات غلات آبی در کرج
در گردهمایی غلات آبی 120 نفر از محققان کشور یافته های جدید علمی خود را با محوریت بررسی تحقیقات در زمینه بذور غلات و برنامه ریزی برای سال آینده به اشتراک می گذارند .
به گزارش خبرگزاری صداو سیما ، رئیس موسسه اصلاح و تهیه نهال بذر به وضعیت کشت
گندم و جو در سال گذشته با توجه به استفاده کشاورزان از ارقام جدید این موسسه اشاره کرد و گفت : سال گذشته سالی خوب برای گندم کاران و جوکاران کشور بود و ما موفق شدیم با کشت رقم جدید رخشان میزان برداشت گندم را در برخی از مزارع به 13 تن در هکتار ارتقا دهیم .
نجفیان با اشاره به معرفی پنج رقم جدید گندم و سه رقم جدید جو به کشاورزان در سال گذشته افزود : ما رویکردی جدیدی را در تولید بذر پیش رو قرار دادیم که آن تولید بذر در بخش خصوصی است که هم کیفیت بذر ارتقاء پیدا خواهد کرد و هم افزایش درآمد برای موسسه و تحقیقات این بخش را به دنبال خواهد داشت .
وی افزود : ما در بخش بذور سبزیجات وابستگی زیادی به خارج از کشور داریم که با برنامه هایی که در سال جاری طراحی کردیم بتوانیم در این بخش هم به معرفی بذور هیبرید اقدام کنیم .
نجفیان گفت : در این گردهمائی در نظر داریم چالشهای بخش غلات ابی کشور را بررسی و راهکارهای مناسب با توجه به تحقیقات محققان را ارائه کنیم .
رئیس سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی هم به نقش تحقیقات در ایجاد امنیت غذائی تاکید کرد و گفت : وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی امنیت غذائی در کشور وظیفه دارد به تحقیقات به عنوان مهمترین عامل در تولید محصولات غذایی موردنیاز کشور و تولید ثروت بپردازد .
زند افزود : ما در مدیریت آب از 133 کشور رتبه 132 کشور را به خود اختصاص داده ایم و لازم است به تحقیقات درخصوص وضعیت مدیریت آب در کشورتوجه ویژه کنیم چرا که آینده کشور ما آینده ای بسیار کم آب خواهد بود.
وی گفت : ما در سه عامل آب ، خاک و هوا وضعیت نامناسبی داریم و سرمایه گذاری در بخش خصوصی تا کنون بیش از چهار درصد نبوده و 96 درصد سرمایه گذاری در کشور ما مربوط به بخش صنعت و خدمات است و توجه و برنامه ریزی در بخش مدیریت آب نیازمند تحقیقات محققان و ارائه روشهای نوین برای کشاورزی است تا بتوانیم در آینده امنیت غذائی کشور را تامین کنیم وکشور را از مشکلات امنیت غذایی که ما را تهدید می کند نجات دهیم .
زند گفت : برای ارتقاء وضعیت کشاورزی کشور نیازمند فناوری ، ایجاد شرکت های دانش بنیان و افزایش دارائی های نامشهود هستیم .
وی با بیان اینکه در کشورما اکنون 250 شرکت دانش بنیان در زمینه کشاورزی راه اندازی شده است افزود : ما باید به توسعه شرکتهای دانش بنیان کمک کنیم تا از این طریق بتوانیم پژوهش را به دانش و دانش را به نوآوری و در نهایت به ثروت برسانیم .