معرفی بهترین روش دارو درمانی بیماری پارکینسون از سوی محققان ایرانی
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با مطالعه بر روی3 راهبرد دارو رسانی به مغز در بیماری پارکینسون اعلام کردند استفاده از میکرو و نانو ذرات پلیمری یا چربی، کاربردی ترین روش برای دارو رسانی به مغز خواهد بود.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سید رسول تهامی(دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی
پزشکی) مجری طرح گفت: بیماری پارکینسون دومین بیماری شایع تحلیل برنده مغز است و دارو رسانی به آن با دارو رسانی به سایر اندام ها تفاوت دارد.
وی افزود: به طور کلی داروها به آسانی از جریان خون وارد مغز نمی شوند و دلیل آن وجود سد خونی- مغزی (blood brain barrier) است.
تهامی با تأکید بر این که سد خونی - مغزی یک مانع غیر قابل عبور برای اکثر داروها است، گفت: برای غلبه بر این مشکل تهیه فرمولاسیون جدید برای داروهای موجود، استفاده از مولکول های کوچک در حال توسعه، هیدرو ژل ها و میکرو و نانو ذرات چربی یا پلیمری برای رهایش دارو در مغز است.
این محقق هدف از اجرای این طرح را معرفی بهترین روشها برای غلبه بر سد خونی مغزی و هدفمند کردن دارو در جهت کاهش اثرات منفی دارو بر بدن بیان کرد و افزود: بر این اساس استراتژی های مختلفی که تا سال 2016 برای عبور دارو از این سد ارائه شده است، مورد بررسی قرار گرفت که راهبرد تهاجمی، راهبرد مبتنی بر دارو و راهبرد مبتنی بر فیزیولوژی از آن جمله است.
مجری طرح به اهمیت دستاوردهای این طرح اشاره کرد و گفت: آزمون و خطا کردن در تحقیقات زیست فناوری بسیار پر هزینه است از این رو نتایج این تحقیقات منجر به کاهش هزینه تحقیقات در این حوزه خواهد شد.
این طرح در قالب پایان نامه دکتری با راهنمایی دکتر حمید کشوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر توسط سید رسول تهامی اجرا شد.