صنعتی سازی دامداری های سنتی آذربایجان غربی ، ارتقاء سلامت صنعت شیر در استان رادرپی خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد، شهرستان
مهاباد 39 دامداری دارد که از این تعداد 22 دامداری به صورت صنعتی و 17 دامداری
سنتی است.
اما از بین 22 دامداری صنعتی نیمی از آن غیر فعال بوده و به صورت راکد باقی مانده است.
عبدالرحمن کلیجی مدیر جهاد کشاورزی مهاباد در این زمینه میگوید: کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری، بزرگترین مزیت برای دامداری های صنعتی است
وهاب فکور سی سال است مشغول توسعه و تجهیز دامداری یک و نیم هکتاریش است.
وی میگوید: 120 راس گاو شیرده دارد و در طول سال 300 هزار تن شیر تولید میکند.
کمی آنطرف تر در روستای خانگی در یک واحد دامداری سنتی، سالانه بیشتر از 73 تن شیر تولید نمی شود.
بایزید شاشانی میگوید: 50 راس گاو شیرده دارد و هر راس 15 کیلو شیر میدهد.
وی می افزاید: از این میزان دام، 200 تا 300 کیلو شیر در روز تولید می شود.
تفاوت دیگر دامداریهای صنعتی وسنتی در نظارت بر آنهاست نظارت ها بر نحوه تولید شیر در دامداری های صنعتی، مستمر و دقیق است.
ئاسو کبودی، یکی از دامپزشکان شهرستان مهاباد میگوید: محیط های صنعتی کاملا بهداشتی هستند و میزان بار میکروبی شیر بسیار پایین است.
کارخانه های تولید لبنیات هم به سمتی می روند که عمده شیر مورد نیازشان را از گاوداری های صنعتی تهیه کنند.
محمد فاروق گرمیانی رییس خانه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی در این زمینه می گوید دریافت روزانه شیر هم اکنون 25 تا 50 تن است واگر واحدها صنعتی شوند میزان تولید شیر به 6 برابر میرسد.
شاید صنعتی سازی دامداری ها در نگاه اول هزینه به شمار می رود اما این هزینه بهترین سرمایه گذاری تلقی می شود.
در این میان، برنامه های حمایتی دستگاه های متولی، تاثیر قابل توجهی در تجهیز و توسعه دامداری های صنعتی دارد.