یک کارشناس اقتصاد بین الملل گفت: امکان الحاق ایران به گروه یا جی 20 از حیث اقتصادی وجود دارد اما مسائل سیاسی همواره مانع این پیوند شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمد محمد پور عمران افزود : متاسفانه برغم اینکه گروه 20 باید بر موضوع های اقتصادی و مالی تمرکز کند اما عوامل سیاسی بر تصمیم گیری این گروه نقش پررنگی دارد.
وی همچنین اظهارداشت: الحاق ایران به گروه اقتصادی جی 20 مزایای بسیاری برای کشور خواهد داشت به طوری که از طریق تعامل با این گروه میتوان به رشد اقتصادی، افزایش اعتبار اقتصادی در فضای بین الملل، سرمایه گذاریهای مشترک و ... دست پیدا کرد.
این کارشناس اقتصاد بین الملل گفت: در حال حاضر ایران یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان محسوب میشود و پیوستن به این گروه میتواند برای اقتصاد کشور بسیار مفید و مؤثر باشد.
وی در مصاحبه با رادیو اقتصاد در ادامه با اشاره به اینکه هدف گروه جی 20 تقویت رشد اقتصاد جهانی است، افزود: کشورهای عضو این گروه هم اکنون 90 درصد تولید ناخالص ملی و 80 درصد تجارت جهانی و دو سوم جمعیت جهان را نمایندگی میکنند.
یازدهمین دوره اجلاس سران جی 20 در شهر هانگ جو مرکز استان جه جیانگ واقع در شرق چین آغاز بکار کرده است.
به مناسبت برگزاری این نشست هم اکنون شمار زیادی از رهبران کشورهای مختلف به شهر مزبور سفر تا در این نشست مهم که با موضوع به سمت نوآوری، تقویت، یکپارچگی و جهان شمول بودن اقتصاد برگزار میشود، شرکت کنند.
بازگرداندن اقتصاد به مدار سالم توسعه پایدار، فرار از رکود اقتصادی، مدیریت بر اقتصاد جهانی و مقابله با چالشهای مالی و در واقع شکل دادن یک سامانه جدید مالی و بانکی و اقتصادی اصلیترین محورهای این نشست است.
هشت سال قبل نخستین اجلاس سران گروه جی 20 در شهر واشنگتن برگزار شد و چین توانست ریاست این دوره و میزبانی آن را دسامبر سال 2015 از آن خود کند.
بعد از بحران اقتصادی سال 2008 میلادی بسیاری در جهان به این نتیجه رسیدهاند که در فرآیند جهانی شدن اقتصاد هیچ کشوری از چالشها در امان نخواهد بود و بحران همه را در برخواهد گرفت.
در شرایط کنونی بسیاری از کشورهای جهان از چین گرفته تا ژاپن و کره جنوبی در آسیا و از اروپا گرفته تا آمریکا با کاهش رشد اقتصادی و تضعیف نرخ ارز و کاهش صادرات و یا با بحرانهای مالی و بانکی روبرو هستند.
چین به همین دلیل علاقه فراوانی به برگزاری اجلاس سران جی 20 نشان داد زیرا به این باور رسیده که بدون این گروه نمیتواند واقعیاتهای اقتصادی دنیا را درک و به تنهایی مشکلات و چالشها را برطرف کند.
چین کشوری که 25 درصد از رشد اقتصاد دنیا را به خود اختصاص داده و در سال جاری میلادی رشدی معادل شش و نیم تا هفت درصد خواهد داشت که هنوز رقم قابل توجهی است.
انتظار میرود در جریان این اجلاس پیشنهادهای مهمی از سوی چین و برخی کشورهای دیگر مطرح شود که میتوان به اصلاحات در نهادهای مالی و بانکی، نوآوری در الگوهای رشد، بهبود اقتصاد کلان، بازتر کردن درهای اقتصاد جهانی و سیاستگذاری های کلان اقتصادی با هماهنگی بیشتر کشورها اشاره کرد.
گروه جی 20 متشکل از 19 کشور آرژانتین، استرالیا، برزیل، کانادا، چین، فرانسه، آلمان، هند، اندونزی، ایتالیا، ژاپن، مکزیک، روسیه، عربستان، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، ترکیه، انگلیس، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپاست که به وسیله شورای ریاست دورهای و بانک مرکزی اروپا نمایندگی میشود.
کشورهای عضو این گروه 90 درصد تولید ناخالص ملی و 80 درصد تجارت جهانی و دو سوم جمعیت جهان را نمایندگی میکنند.
گروه 20 اجلاسی است غیررسمی که گفتگو میان کشورهای صنعتی و اقتصادهای در حال ظهور درباره موضوعات مرتبط با ثبات اقتصاد جهانی را با هدف مشارکت کشورهای عضو در تقویت ساختار بازارهای مالی بین المللی و فراهم آوردن زمینه گفتگو درباره سیاست مالی ملی، همکاری بین المللی و موسسات مالی بین المللی را ترویج میکند.