فرمانده پدافند هوایی شمال شرق کشور گفت: با پوشش راداری ایران در خلیج همیشه فارس و دریای عمان ، هواپیماها جاسوسی جرأت ورود به کشور ما را ندارند.
به گزارش خبر نگار خراسان رضوی،خبرگزاری صدا و سیما، امیر
سرتیپ دوم عبدالله رشادی امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه
اوبا بیان اینکه وظیفه پدافند در گذشته تنها دفاع از فرودگاههای کشور بود گفت: آموزشها نیز شامل دو مرحله آموزش مقدماتی و حرفهای در خارج از کشور بود؛ در دوره قبل از انقلاب به دلیل حضور مستشاران آمریکایی متخصصان ما فقط وظیفه تعویض قطعات را برعهده داشتند.
رشادی تصریح کرد: پیروزی انقلاب اسلامی سبب شد مستشاران نظامی از کشور خارج شوند، خوشبختانه یکسری قطعات نیز در انبارها موجود بود و هنوز از پیروزی انقلاب نگذشته بود که هشت سال دفاع مقدس بر ما تحمیل شد در جنگی که ایران یک طرف بود و تمامی کشورهای دنیا در طرف دیگر و لازم بود گسترش پدافندی شکل بگیرد.
او گفت: در طول جنگ تحمیلی تعداد پایگاههای پدافندی ما از 30نقطه به 1000نقطه رسید و تمامی مراکز حساس و حیاتی با سامانه توپخانهای و موشکی تحت پوشش قرار گرفت و رادارهای خریداری شده نیز فقط در قسمتی از کشور گسترش پیدا کرده بود و شرق کشور هیچگونه راداری نداشت.
رشادی با عنوان اینکه تجربیات 8 سال دفاع مقدس و ماهیت جنگها امروز تحولاتی را در پدافند ایجاد کرد، گفت: این مسائل سبب شد به فکر ایجاد پدافندی مقتدر باشیم که مقام معظم رهبری در شهریور 87، دستور ایجاد قرارگاه پدافند را صادر کردند و از نهاجا جدا شد.
وی افزود: در این مدت با بهرهگیری از متخصصان داخلی توانستیم حس خودباوری را تقویت کنیم و با ارتقاءسامانههای قبلی،سیستمهای جدید و بومی که با شرایط جغرافیایی ما سازگار است ، وارد قرارگاه شود.
فرمانده پدافند هوایی شمال شرق کشور تاکید کرد: هم اکنون همه پدافندی که در کشور وجود دارد ازجمله نیروی دریایی و زمینی را مورد استفاده قرار میدهیم ،هرگونه فعالیت پروازی را به موقع کشف میکنیم و اقدام تاکتیکی را در کمتر از 2 دقیقه انجام میدهیم.
او با اشاره به اینکه نقاطی پدافندی هم اکنون در سراسر کشور به 3700نقطه رسیده است افزود : قرارگاه در تعدادی از عملیاتها از جمله دستگیری عبدالمالک ریگی ،هواپیمای ایساف که قصد عبور از فضای کشور را داشت و عملیات تفنگداران آمریکایی نقش به سزایی ایفاکرده است.