بانک ها نباید از منابع قرض الحسنه به کارمندان خود وام دهند
معاون نظارت بانک مرکزی گفت : بانک ها موظفند تسهیلاتی را که به کارمندان خود می دهند از منابع خودشان تأمین کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما ؛ فرشاد حیدری در حاشیه بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی در جمع خبرنگاران افزود : منابع قرض الحسنه بانک ها نباید به کارمندان تعلق بگیرد بلکه باید در جهت اهداف قرض الحسنه به مصرف برسد.
وی گفت : از سال های گذشته و از حدود دهه 60 بانک ها از منابع قرض الحسنه به کارمندان خود تسهیلات پرداخت می کردند ولی براساس مقررات جدید این اقدام ممنوع شده است و بانک ها موظفند منابعی را که به کارمندان ارائه می دهند از منابع خود بانک تأمین کنند.
حیدری در مورد پرداخت وام ازدواج گفت: هر ماه بانک ها موظفند 150 هزار فقره وام ازدواج را از منابع قرض الحسنه پرداخت کنند.
حیدری درباره ادامه کاهش نرخ سود بانکی بانک ها افزود: نرخ سودی که در بانک ها اعمال می شود طبق مصوبه شورای هماهنگی بانک ها و کانون بانک های خصوصی است و در حال اجراست.
وی درپاسخ به خبرنگار ما درباره اقدام بانک ها مبنی بر پرداخت سود بیشتر از طریق صندوق های سرمایه گذاری گفت: این صندوق های تشکیل شده در بانک ها باید سقف قانونی سپرده گذاری را در ورود به بازار سرمایه رعایت کنند و حق ندارند منابع بدست آمده از این صندوق ها را به سپرده گذاری در بانک ها تبدیل کنند.
حیدری درباره برخورد قانونی با بانک های متخلف که از طریق این صندوق های سرمایه گذاری سپرده خود را افزایش می دهند ، گفت: مقررات انضباطی به صورت اخطار اول ، دوم و سوم و همچنین اخطار به هیئت مدیره انجام خواهد شد و با این تخلفات برخورد جدی می شود.
معاون نظارت بانک مرکزی درباره تسویه حساب سپرده گذاران ثامن الحجج افزود: بین بانک مرکزی و قوه قضائیه هماهنگی وجود دارد و تا امروز یک میلیون فقره حساب حل و فصل شده و تعداد نسبتاً کمی از این حساب ها باقیمانده که با برنامه ریزی های صورت گرفته در حال انجام است.
وی گفت: اقدامات در خصوص املاک ثامن الحجج زمان بر است.
حیدری درباره حرکت بانک مرکزی به سمت یکسان سازی نرخ ارز افزود: بانک مرکزی برای این اقدام صرافی های مجاز را ساماندهی کرده و تعداد آنها را افزایش داده و همچنین به بانک ها اجازه خرید و فروش ارز را نیز داده است تا به این صورت عملیات زیرزمینی خرید و فروش ارز را هر روز کم رنگ تر کند.