بیش از 4 هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزیستی، دارای بیمه بازنشستگی
سرپرست بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه 11 هزار و 37 زن سرپرست خانوار تحت پوشش هستند گفت: 4 هزار و 660 نفر از این زنان بیمه بازنشستگی دارند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، اصغر باقری در نشست خبری افزود: در حال حاضر 12 هزار معتاد متجاهر مرد و 3 هزار زن شناسایی شده اند و بهزیستی به تعهد خود در قبال ساماندهی مراکز ماده 15 عمل کرده و به دلیل اینکه مراکز ماده 16 زیرمجموعه ما نبود باید دستورالعمل آن تدوین می شد که به این موضوع ورود کردیم.
وی گفت: به طور حتم در دو الی سه ماه آینده کمپ های ترک اعتیاد ماده 16 (معتادان متجاهر) از امکانات بهداشتی و درمانی مراکز ترک اعتیاد دیگر برخوردار می شوند.
باقری به بحث پیشگیری اشاره کرد و افزود: تاکنون فقط آزمایش تالاسمی قبل از ازدواج اجباری بود این در حالی است که باید برای سایت معلولیت ها نیز آزمایش ها اجباری شود.
سرپرست بهزیستی استان تهران در مورد مناسب سازی فضای شهری معلولان گفت: باید برای استفاده از فضاهای شهری و اداری معلولین دسترسی های لازم فراهم شود در حالی که مدیریت شهری ما معلول است و دستگاه ها باید به این موضوع ورود پیدا کنند.
در مورد بیماران اوتیسم کم لطفی شده است؛
وی با اشاره به اینکه در مورد بیماران اوتیسم کم لطفی شده است، گفت: این افراد برای درمان نیاز به حمایت دارند که باید مورد توجه قرار گیرد.
باقری با اشاره به اینکه نسبت به مهدهای کودک کم لطفی می شود، گفت: مهدهای کودک 70 درصد فرصت های آموزشی را برای کودکان فراهم می کنند در حالی که در کشورهای دیگر این رقم پایین تر است و بهزیستی با توجه به اینکه مدافع حقوق کودکان است در مورد آموزش های مهدهای کودک سخت گیری می کند چنانچه با تخلفی رو به رو شویم به شدت با آن برخورد می کنیم و اگر استخری وجود دارد و یا فعالیت های فوق برنامه هست حتما باید سازمان مربوطه مجوز آن را صادر کند.
سرپرست بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه 200 مرکز اقامتی میان مدت معتادان فعال است گفت: 13 هزار و 815 کودک در این مراکز هستند که 267 زن در 6 مرکز اقامتی نگهداری می شوند.
به گفته وی 137 مرکز درمان سرپایی معتادان در تهران وجود دارد که در سال جاری 2377 نفر خدمات دریافت کردند و همچنین در 5 مرکز بستری غیردولتی نیز 276 نفر خدمات گرفتند.
وی به مراکز TC اشاره کرد و گفت: این مراکز بلندمدت هستند و در استان تهران دو مرکز وجود دارد که 114 مرد در آن نگهداری می شود.
باقری با اشاره به اینکه در سال جاری 43 هزار و 588 نفر از خدمات مشاوره استفاده کرده اند تاکید کرد: 9 مرکز مشاوره غیردولتی تلفنی، 2815 نفر را مشاوره و 5 مرکز دولتی حضوری 1642 نفر را مشاوره داده اند و همچنین در 167 مرکز مشاوره حضوری غیردولتی 14 هزار و 515 نفر خدمات دریافت کردند.
سرپرست بهزیستی استان تهران در مورد آموزش های مهارت های زندگی نیز گفت: طی این مدت 120 هزار و 147 نفر از آموزش مهارت های زندگی برخوردار شدند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 59 گروه همیار سلامت روان و یا تسهیل گر در محلات مختلف آموزش های بهداشت و روان ارائه می دهند، گفت: همچنین 27 هزار و 249 نفر نیز از آموزش های مختلف پیشگیری از معلولیت ها برخوردار شده اند.
به گفته باقری برنامه های پیشگیری از تنبلی چشم نیز در 302 پایگاه دائم به 35هزار و 315کودک ارائه شده است و در بخش غربالگری شنوایی نیز در 69 مرکز از 17 هزار و 594 نوزاد تست گرفته شد.
سرپرست بهزیستی استان تهران به آموزش های پیش از ازدواج نیز اشاره کرد و اظهار داشت: 7964 نفر از آموزش های پیش از ازدواج و 12 هزار و 830 نفر نیز از آموزش زندگی خانوادگی بهره مند شدند.
طرح محب در 7 محله در تهران انجام می شود؛
وی گفت: طرح محب در 7 محله در تهران انجام می شود که در راستای کاهش آلام در بلایای طبیعی است و همچنین برنامه پیشگیری از اعتیاد نیز برای 3 میلیون و 247 هزار و 505 نفر انجام شده است.
باقری به برنامه های مسکن مددجویان اشاره و تاکید کرد: 9 هزار و 56 نفر برای مسکن ثبت نام کرده اند که توانستیم به 3 هزار و 950 نفر مسکن واگذار کنیم و همچنین 5 هزار و 16 واحد مسکونی نیز در مرحله اسکلت است که به زودی تکمیل و واگذار خواهد شد که در این بخش خیرین، بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان همکاری کردند.
13 هزار و 683 مددجو در نوبت اشتغال هستند؛
سرپرست بهزیستی استان تهران به اشتغال مددجویان اشاره کرد و گفت: از ابتدای سال تاکنون برای 351 نفر شغل ایجاد شده که 13 هزار و 683 نفر نیز در نوبت اشتغال هستند.
وی از دستگاه ها خواست که قانون سه درصد استخدام معلولان را اجرایی کنند و در این زمینه دست سازمان را بگیرند.
به گفته باقری در برنامه اشتغال عقب هستیم که البته مشکلی در بازار کار و تولید نداریم ولی بازار خرید وجود ندارد.
سرپرست بهزیستی استان تهران از صدور 65 مجوز فعالیت برای بخش های غیردولتی خبر داد و گفت: 10 مرکز بهزیستی به بخش غیردولتی واگذار شده است.
وی به مراکز معلولان اشاره کرد و اظهار داشت: 12 مرکز معلولان جسمی با ظرفیت 1100 معلول دو مرکز ضایعه نخاعی با ظرفیت 225 نفر، 4 مرکز مراقبت در منزل با کمک به 300 بیمار، یک مرکز کمک به اختلال دهان و قلب با ظرفیت 100 نفر، 4 مرکز معلولان ذهنی با ظرفیت 555 نفر و 91 مرکز غیر دولتی معلولان ذهنی با ظرفیت 7 هزار و 151 نفر به بیماران خدمات ارائه می کنند.
به گفته وی همچنین در 41 مرکز بیماران روانی مزمن به 3636 بیمار خدمات ارائه می شود و در 61 مرکز سالمندان 6 هزار و 32 سالمند نگهداری می شوند و 1898 فرد مجهول الهویه نیز در مراکز تحت پوشش ما هستند.
4 هزار و 660 از زنان سرپرست خانوار بیمه بازنشستگی دارند؛
باقری با اشاره به اینکه 11 هزار و 37 زن سرپرست خانوار تحت پوشش هستند گفت: 4 هزار و 660 نفر از این زنان بیمه بازنشستگی دارند و 15 گروه همیار نیز تشکیل داده اند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 57 هزار و 798 کودک در مهدهای استان آموزش می بینند، افزود: 3600 کودک بدسرپرست و بی سرپرست نیز در مراکز تهران نگهداری می شوند و تعداد کودک نسبت به سایر استان ها در گذشته در تهران زیاد بود به طوری که در یک فضا 300 کودک نگهداری می شدند که تعداد آنها هم اکنون به 40 کودک رسیده است.
سرپرست بهزیستی استان تهران با اشاره به اینکه نیازمند کوچک سازی مراکز شبانه روزی هستیم گفت: باید تعداد این مراکز به یک پنجم کاهش پیدا کند و نگران احیای مجدد آسایشگاه ها به شکل قبل هستیم.
وجود 2408 کودک خیابانی در تهران؛
باقری با تاکید بر اینکه 46 مرکز غیردولتی شبه خانواده در تهران فعال هستند، گفت: 3400 کودک در مراکز شبه خانواده نگهداری می شوند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه شیرخواران حاکمیتی محسوب می شوند به مراکز غیردولتی آنها را واگذار نکرده ایم و فقط کودکان دو سال به بالا را به این مراکز واگذار کرده ایم و همچنین 344 فرزند شیرخوار در حال حاضر داریم.
سرپرست بهزیستی استان تهران از وجود 2408کودک خیابانی در استان خبر داد و گفت: 60 درصد این کودکان بیگانه و از اتباع دیگر هستند.