انتقاد سرهنگ آمریکایی از سیاست های اوباما درباره ایران
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از فاکس نیوز، سرهنگ آمریکایی ضمن انتقاد از سیاستهای دولت اوباما درباره ایران، لزوم برخورد شدید با تحرکات ایران را در آبهای خلیج فارس خواستار شد.
سرهنگ تونی شیفر نظامی بازنشسته ارتش آمریکا که در حال حاضر در مرکز تحقیقاتی موسوم به مرکز سیاست گذاری ها در لندن کار می کند در گفتگو با این شبکه مدعی شد:« تحرکات تنش آفرین ایران در ابهای خلیج فارس علیه شناورهای آمریکایی افزایش یافته است. مشخص نیست دقیقا اوضاع در منطقه به چه صورت است. باید توجه داشت که از زمان امضای توافق هسته ای با ایران، طرف مقابل هرکاری که توانسته است انجام داده است تا ما را به عقب براند و نفوذ خود را در منطقه افزایش بدهد و آمریکا را مرعوب کند.
بازداشت شماری از ملوانهای آمریکایی به دست ایران و پرداخت پول به ایران برای آزادکردن گروگانهایمان مصداق همین موارد است. آمریکا به صورت مستمر، اقداماتی صورت می دهد که نشانه ضعف آن است. وقتی شما از خودتان ضعف نشان بدهید طرف مقابل پیشروی می کند. ایران در تلاش است نفوذ خود را در منطقه افزایش بدهد.
یکی از نکات بسیار مهم فرهنگی، مسئله ای است که از ان باعنوان اسب قوی یاد می شود به این معنا که اگر شما اسب قدرتمندی را ببینید که در محله جولان می دهد و بر همسایگان شما اعمال قدرت می کند، حساب کار دست دیگران می آید. در واقع، در چنین شرایطی، وضعیت به صورتی می شود که دشمن جرات نمی کند دست به شما بزند. ایران در حال اعمال فشار است و با این کارهایش ، اهرم فشار در حوزه های دیگر هم به دست می آورد.»
وی در ادامه افزود:« ژنرالهای آمریکایی در حال ارزیابی و بررسی مستمر اقدامات ایران در آبهای منطقه هستند. رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا و اشتون کارتر وزیر دفاع امریکا در حال بررسی واکنشهای آمریکا به این اقدامات ایران هستند. اما وزارت امورخارجه آمریکا در این زمینه نقش مثبت ایفا نمی کند و فقط می گوید که این اقدامات ایران، تحرکاتی ناسالم است حال آنکه این اقدامات ایران، تحرکاتی تهاجمی به شمار می رود.
به نظرمن، آمریکا باید با شدت بیشتری با اقدامات ایران برخورد کند. در این میان باید به این نکته نیز توجه داشت که یکی از بزرگترین فرصتهایی که آمریکا درباره ایران از دست داد به زمانی مربوط است که از آن با عنوان بهار فارسی در سال دو هزار و نه یاد می شود. در آن زمان (پس از انتخابات سال 1388) دولت آمریکا نه تنها از فرصت استفاده نکرد تا اقداماتی صورت بدهد که سبب تضعیف رژیم ایران شود بلکه اقداماتی صورت داد که سبب تقویت این رژیم شد.»
وی گفت:« باید با اقدامات ایران با شدت برخورد کرد. اگر برخوردها شدید باشد، شناورهای ایرانی نمی توانند به شناورهای ما نزدیک شوند. نباید خطر کرد و اجازه داد قایقهای کوچک به شناورهای آمریکایی نزدیک شوند و بخواهند اتفاقهایی را تکرار کنند که در گذشته رخ داده است یعنی حمله به شناورهای آمریکایی با قایقهای کوچک. درباره توافق هسته ای ایران نیز باید گفت که ما درواقع، برنامه هسته ای این کشور را متوقف نکرده ایم بلکه سبب شده ایم ایران اجرای برنامه هسته ای اش را به کره شمالی منتقل کند به این معنا که پول انتقال یافته به ایران در نهایت نصیب کره شمالی می شود و پیونگ یانگ از این پول برای ساخت موشکهای بالستیک استفاده می کند تا در نهایت، بتواند تسلیحات هسته ای را روی این موشکها سوار کند. در این میان به فضای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز توجه داشت. اگر هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات پیروز گردونه انتخابات ریاست جمهوری باشد، تغییری در سیاست خارجی آمریکا درباره ایران بروز نخواهد کرد و فقط برخی از مهره های دولتی در آمریکا تغییر خواهند کرد. در واقع، سیاست خارجی کنونی آمریکا در دوره کلینتون نیز ادامه خواهد داشت. اما مشخص نیست دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوری خواه درصورت پیروزی در انتخابات چه کار خواهد کرد زیرا سابقه ای از او نداریم که بخواهیم بررسی کنیم. باید به افرادی نگاه کرد که در اطراف ترامپ هستند و به او مشورت می دهند. باتوجه به سابقه تجاری ترامپ، به احتمال زیاد، ترامپ در تعامل با ایران به صورت یک کار تجاری عمل خواهد کرد و خواهد کوشید برنده شود. سیاست آمریکا در این حوزه ها به صورتی است که به شکست منجر می شود.»