عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مهارتگرایی باید جایگزین مدرکگرایی در جامعه شود، گفت: مهارت آموزی هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری در زمینه تحقق اهداف بازار کار و تولید است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، غلامرضا کاتب در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: آموزشهای فنی و حرفهای کلید اشتغال پایدار کشور و نیروی انسانی ماهر بازوان حرکت جامعه بسوی رشد و تعالی به شمار میرود.
وی همچنین با بیان اینکه فراگیری مهارت و بهبود توانمندیها سرآغاز هرگونه اشتغال است بر ضرورت ترویج فرهنگ مهارت آموزی، کارآمدی نیروی کار و ایجاد اشتغال مولد در جامعه تا کید کرد.
نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی گفت: فراگیری مهارتهای فنی و حرفهای کلید اشتغال پایدار در هر کشوری است.
وی افزود: در شرایط کنونی ایجاد اشتغال پایدار از دغدغه مهم دولت و ملت در کشور است و برای رسیدن به این هدف مهم توسعه آموزشهای فنی و حرفهای به عنوان راهکاری مناسب امری اجتناب ناپذیر است.
کاتب تاکید کرد: با وجود مشکل بیکاری در جامعه ترویج فرهنگ مهارت آموزی ضروری
است.
وی اظهارداشت: توسعه آموزشهای مهارت محور به منظور ایجاد اشتغال مولد و پایدار از ضروریترین اقدامات آموزش فنی و حرفهای باید باشد.
نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس دهم بر تقویت فرهنگ کار درکشور به عنوان یکی از مهمترین نیازهای کنونی جامعه تاکید کرد و گفت: در حال حاضر بیکاری یکی از معضلات اساسی در جامعه است و آموزش مهارت میتواند نقش مهمی در اشتغالزایی داشته باشد.
وی افزود: برای کاهش بیکاری در کشور باید مهارتگرایی جایگزین مدرکگرایی شود.
کاتب با تصریح اینکه مهارت آموزی تأثیر قابل ملاحظهای بر بهره وری دارد، اظهارداشت: فنون و طرحهای جدید ارتقا بهره وری نمیتواند بدون پرسنل ماهر، ایجاد و بکار گرفته شود.
وی گفت: نیروی انسانی بر اساس امکانات، مهارتها، دانش و نگرش خویش که از مهارت آموزی کسب کرده است طی مراحل مختلفی میتواند نقش بسزایی در بهبود و افزایش بهره وری داشته باشد.
نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه عدم توجه به مهارت آموزی از دلائل پائین بودن بهره وری در جامعه است، افزود: در جهان رقابتی امروز بدون شک یکی از ابزارهای بسیار مهم در ایجاد تحول و بقای سازمان و رسیدن به اهداف و رسالتهای تعریف شده برنامهها و رویکردهای نوین مهارت آموزی است.
وی بیان داشت: نیروی انسانی از مهمترین عوامل تولید است که بواسطه نقش آفرینی در فرایند تولید منزلت و جایگاه ممتازی دررشد تولید ایفا میکند.
کاتب گفت: جوامعی که با برنامه ریزی صحیح و متکی بر اصول و قواعد علمی نیروی انسانی کارآمد و خلاقی پرورش میدهند به راحتی بر مشکلات تولید فائق آمده و شرایط و بستر مطلوبی را برای رشد اقتصادی فراهم میسازند.
وی در ادامه با اشاره به این جمله که ارتباط مؤثر وتنگاتنگی میان بهره وری و تولید ملی وجود دارد، افزود: با افزایش بهره وری تولید ملی، اشتغال و رشد اقتصادی در جامعه افزایش مییابد.
نماینده مردم در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی یادآورشد: نیروی انسانی کارآفرین کلید موفقیتها ومهمترین رمز بهره وری است.