ثبت 29 مرکز جغرافیایی فرش دستباف برای جلوگیری از کپی برداری رقبا
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: 29 منطقه جغرافیایی فرش دستباف ایران با هدف جلوگیری از کپی برداری از طرح و نقش ایرانی از سوی رقبا در سازمان جهانی مالکیت فکری به ثبت رسیده است.
حمید کارگر در حاشیه بزرگترین نمایشگاه فرش دستباف ایران در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه این میزان ثبت در سه سال گذشته انجام شده است افزود: ساماندهی طرح و نقشه براساس سلیقه بازار، کشف بازارهای جدید و حمایت از فعالان این بخش سه ضلع مثلث سیاستهای حمایتی دولت از قالیبافان است.
وی اضافه کرد: برای بستر سازی در حوزه تجارت مرزی نیز اقدمات مختلفی از جمله برگزاری نمایشگاه های تخصصی، اعزام هیئت های تجاری و ورود کردن به حوزه تبلیغات فرش ایرانی با هدف ایجاد بازارهای جدید انجام شده است به طوری که هم اکنون کشور چین که زمانی رقیب ما بود امروز به شریک تجاری ما تبدیل شده است.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به اقدامات حمایتی از قالیبافان نیز گفت: هم اکنون حدود یک میلیون بافنده در کشور وجود دارد که 700 هزار نفر انان فعال و بقیه پاره وقت هستند.
کارگر افزود: طرح بیمه قالیبافان تاکنون برای 380 هزار نفر اجرا شده است که کاستی های اعتباری مانع از پیشرفت مطلوب این طرح شده است.
وی اضافه کرد: براساس قانون، سهم 20 درصدی کارفرما در طرح بیمه قالیبافان باید از سوی دولت پرداخت شود از این رو امسال 444 میلیارد تومان اعتبار برای این بخش در نظر گرفته شده است در حالی که رقم مورد نیاز این طرح 1074 میلیارد تومان است.
حمایت از صادرکنندگان برای حضوری پررنگ در بازارها و نمایشگاه های بین المللی از دیگر ضرورتهای حمایت از صادرات فرش است.