90 میلیون هکتار از اراضی کشور تحت فرسایش آبی
رئیس گروه بررسی های جغرافیایی سازمان حفاظت محیط زیست از فرسایش آبی 90 میلیون هکتار از اراضی کشور خبر داد.
علی بالی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما گفت: براساس برآوردها و مطالعات انجام شده میزان فرسایش زمین در ایران در مقایسه با کشورهای دیگر از میانگین جهانی بالاتر رفته است.
وی ادامه داد: فرسایش زمین در ایران از 20 تُن در هکتار در یکسال شروع می شود و به مرور زمان نوسان دارد که عوامل مختلفی مانند توسعه و کشاورزی ناپایدار در آن سهم مهمی دارد.
رئیس گروه بررسی های جغرافیایی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان کشور ما در کمربند خشک و نیمه خشک قرار دارد افزود: از سوی دیگر اراضی کشاورزی ما در شیب قرار دارند و زمین هایی که زیر کشت رفته اند در شیب بسیار تندی قرار دارند.
بالی با اشاره به عوامل تشدید کننده فرسایش در خاک ادامه داد: برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی و تغییر کاربری کشت ناپایدار باعث افزایش میزان فرسایش خاک در کشور شده است.
وی گفت: در استان های شمالی کشور مانند گلستان نیز به علت برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی و کشت های ناپایدار شاهد تخریب سرزمینی هستیم.
بالی با اشاره به استان های در معرض فرسایش شدید افزود: استان های اصفهان ، کرمان، یزد و خوزستان در معرض بیابانی شدن و فرسایش شدید خاک قرار دارند.
رئیس گروه بررسی های جغرافیایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به جلوگیری از عوامل فرسایش تشدید کننده خاک گفت: سازمان جنگل ها و اداره منابع طبیعی باید پاسخگوی فرسایش زمین در کشور باشند و ما باید هرچه زودتر فکری به حال این فرسایش بکنیم چرا که خالی شدن روستاها و انتقال جمعیت آنان به شهرها، معضلات اقتصادی، اجتماعی و امنیت غذایی کشور را نیز تحت الشعاع قرار می دهد.