در ادامه نقش مخرب محافل جهانی در آفریقا؛
اعتراف سازمان ملل به نقش خود در شیوع وبا در هائیتی
شواهد زیادی وجود دارد که عامل بیماری وبا در اکتبر سال 2010 میلادی به دلیل دفع نامناسب فاضلاب پایگاه نیروهای صلحبان سازمان ملل، وارد آب بزرگ ترین رودخانه هائیتی شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از آسوشیتدپرس، سازمان ملل متحد برای اولین بار اعلام کرد این سازمان در شیوع بیماری وبا در هائیتی نقش داشته است. سازمان ملل همچنین تاکید کرد لازم است به منظور پایان دادن رنج و درد افراد مبتلا به بیماری وبا که تخمین زده می شود تعداد آنها بیش از 800 هزار نفر باشد، اقدامات بیشتری انجام شود.
کارشناسان می گویند شواهد زیادی وجود دارد که عامل بیماری وبا در اکتبر سال 2010 میلادی به دلیل دفع نامناسب فاضلاب پایگاه نیروهای صلحبان سازمان ملل، وارد آب بزرگ ترین رودخانه هائیتی شد.
سازمان ملل از قبول هرگونه مسئولیتی در این زمینه خودداری کرده بود و در پاسخ به شکایتی که قربانیان بیماری وبا در دادگاههای آمریکا مطرح کرده بودند بر مصونیت دیپلماتیکی خود تاکید کرده بود.
بیانیه فرحان حق دستیار سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد که در آن به «نقش این سازمان» اشاره شده به منزله گامی به سمت پذیرش دستکم بخشی از مسئولیت در قبال این حادثه است. این اقدام با استقبال وکلای قربانیان این پرونده روبرو شد.
«ماریو جوزف»(Mario Joseph)، وکیل حقوق بشر هائیتی که دفتر حقوقی وی مسئولیت پرونده بزرگی از جانب پنج هزار قربانی وبا را بر عهده گرفته است، سازمان ملل را عامل شیوع این بیماری اعلام کرد.
بر اساس تصمیمی که اواخر روز پنجشنبه گرفته شد، هیئت تجدید نظر فدرال آمریکا در نیویورک ضمن تاکید بر مصونیت قضایی سازمان ملل، رای سال 2015 دادگاه بدوی را در رد این پرونده تایید کرد.
بر اساس رای دادگاه آمریکایی، قربانیان بیماری وبا و خانواده های آنان تنها 90 روز فرصت دارند تا در مورد ارائه دادخواستی به دادگاه عالی آمریکا تصمیم بگیرند.