استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: درمان رفتاری بیماران اوتیسم در کشور علمی نیست.
به گزارش واحد مرکزی خبر، دکتر هاشم فرهنگ دوست در جمع خبرنگاران گفت: درمان بیماران اوتیسم به سه بخش پزشکی و رژیم های غذایی،خدمات توانبخشی و درمان رفتاری تقسیم می شود اما بخش درمان رفتاری هنوز درکشور علمی نشده است.
وی افزود: درمان صحیح باید بر اساس درمان های دارویی پزشک ، رژیم های غذایی متخصص تغذیه ، توانبخشی مبتنی بر جامعه باشد.
فرهنگ دوست اضافه کرد: متاسفانه برخی از پزشکان عمومی در تشخیص علائم اوتیسم توانایی ندارند و بیماران را به مراکز تشخیصی معرفی نمی کنند.
وی افزود: درمان بیماران اوتیسم باید کودک محور و براساس ارتباط کودک با جامعه و تقویت توان بازی کودکان باشد و تنبیه کودک به سبب برخی از رفتارهای ناشی از بیماری علمی و صحیح نیست.
دکتر فرهنگ دوست گفت: تفاوت اوتیسم با عقب ماندگی ذهنی ، هوش کودکان مبتلا به اوتیسم است اما اختلال در سیستم عصبی موجب برخی از مشکلات به ویژه تفکر در میان این افراد می شود.
وی خواستار افزایش آگاهی جامعه و خانواده ها با همکاری رسانه ها به ویژه رسانه های تصویری و تولید فیلم هایی براساس واقعیت ها به دور از ترحم برای عادی سازی پذیرش بیماران اوتیسم در جامعه شد و گفت:مشکلات بیماران اوتیسم در خانواده هایشان و در نهایت در جامعه اطراف تاثیر گذار است و بهترین روش تشخیص زودهنگام و مداخله به هنگام و کنترل و کاهش علائم بیماری است.