نقش بانوان ایرانی در زمینه آموزش و بهداشت ، الگویی برای کشورهای منطقه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده امروز در همایش بانوان فرهیخته گیلان در رشت گفت : نقش فعال بانوان ایرانی در زمینه های بهداشت و آموزش الگویی برای کشورهای منطقه شده است اما در شاخص مشارکت زنان در زمینه اقتصاد و سیاست هنوز به جایگاهی مناسب دست نیافته ایم.
شهیندخت ملاوردی افزود : تلاش شده است در تدوین برنامه ششم توسعه دسترسی بیشتر بانوان به امکانات ، تقویت نهاد خانواده و استیفای حقوق زنان بیشتر مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به سند تدوین شده در سازمان ملل با عنوان سند اخلاق توسعه پایدار گفت : این سند از سال 2015 تا سال 2030 اجرایی می شود که کشور جمهوری اسلامی ایران نیز متعهد شده است با اجرای آن برای برقراری عدالت جنسیتی ، توانمندسازی بانوان و ارزش گذاری کار خانگی همگام با سایر کشورها گام بردارد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده به اجرای کمتر از 30 درصد برنامه های اول تا پنجم توسعه به علت تغییر دولت ها و محدودیت زمان اشاره و خاطر نشان کرد : در برنامه ششم توسعه تلاش شده است برنامه ها عملیاتی و اجرایی تدوین شوند.
شهیندخت ملاوردی روند رو به رشد آسیب های اجتماعی را که بخش اعظم آن گریبانگیر زنان جامعه می شود دغدغه مردم و مسولان دانست و گفت : با تشکیل 19 کارگروه و تقسیم کار ملی درصدد کاهش 25 درصدی آسیب های اجتماعی در برنامه ششم توسعه هستیم.
استاندار گیلان نیز با اشاره به اینکه توسعه پایدار بدون مشارکت زنان امکان پذیر نیست گفت : امسال به رغم کمبود اعتبارات 600 میلیون ریال به امور فرهنگی و ورزشی بانوان اختصاص یافته است.
محمدعلی نجفی همچنین از افتتاح هزارو 187 طرح عمرانی – تولیدی – صنعتی و کشاورزی در گیلان در هفته دولت خبر داد و افزود : برای اجرای این طرح ها هزار و 423 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده که این 28 درصد بیشتر از پارسال است.
مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان نیز به نقش زنان گیلانی در عرصه های مختلف اقتصادی ، سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی اشاره و خاطر نشان کرد : در طول تاریخ زنان گیلانی همواره در کنار مردان ، حضورشان را به اثبات رسانده اند که پشتیبانی از رزمندگان و تقدیم 8 هزار شهید در دوران دفاع مقدس گواه این ادعاست.
در ابتدای نشست همایش بانوان فرهیخته گیلان 7 نفر از بانوان استان در زمینه های بهره گیری بیشتر از بانوان در بخش های مدیریتی و تصمیم گیری های کلان ، ایجاد فرصت های شغلی و ارتقاء نظام حقوقی بانوان ، حمایت از زنان کار آفرین ، نهادینه شدن فعالیت های حزبی بانوان ، افزایش نقش بانوان در فعالیت های رسانه ای و خبری ، مشارکت بانوان در سطوح تصمیم گیری، پایش و ارزیابی مسائل زیست محیطی و توجه ویژه به سلامت بانوان و افزایش باروری سخن گفتند