مدیرعامل صندوق احیای اماکن تاریخی خبر داد:
حمایت ویژه از سرمایه گذاران حوزه احیای بناهای تاریخی
توسعه گردشگری، از اولویت های توسعه اقتصادی خراسان شمالی است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان شمالی، مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی، در جلسه مشترک با استاندار خراسان شمالی و مسئولان حوزه گردشگری این استان گفت: ما قصد داریم با همکاری معاونت سرمایه گذاری سازمان میراث فرهنگی، از سرمایه گذاران استان های کمتر برخوردارِ فعال در حوزه احیای بناهای تاریخی، به صورت ویژه حمایت کنیم.
محمدرضا پوینده با بیان اینکه توسعه گردشگری در سفر تاریخی مقام معظم رهبری به استان خراسان شمالی به عنوان یک اولویت برای توسعه اقتصادی این استان مطرح شد، افزود: با حمایت های استانداری می توان به تسریع در موضوع واگذاری های بناهای تاریخی و در نتیجه توسعه گردشگری و رونق اشتغال امیدوار بود؛ چرا که این گونه فعالیت ها، نیازمند هماهنگی میان بخشی بیشتری نسبت به گذشته است.
استاندار خراسان شمالی نیز در این نشست، بر موضوع تبدیل شدن خراسان شمالی به مقصد گردشگری و نه فقط معبر گردشگران، تاکید کرد و گفت: معتقدم که بخش خصوصی می تواند ضمن بهره برداری از بناهای تاریخی، کمک شایانی به حفظ آنها کند.
محمدرضا صالحی افزود: دولت در این بخش باید نقش نظارتی داشته باشد که با شکل گیری صندوق احیاء و فراگیر شدن فعالیت های آن، این اتفاق خواهد افتاد.
وی برای حل مشکل سند و تملک بناهای تاریخی نیز قول پیگیری و همکاری مساعد داد و تاکید کرد: امیدواریم بتوانیم اصل 44 قانون اساسی را در خصوص بناهای تاریخی در استان خراسان شمالی به خوبی اجرا کنیم و بناهای دارای ظرفیت گردشگری را در اولویت جذب سرمایه گذار قرار دهیم.
در ادامه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری استان خراسان شمالی نیز گفت: دوازده بنای تاریخی استان را برای واگذاری به بخش خصوصی، به صندوق احیاء معرفی کردیم که شاخص ترین آنها، کاروانسرای قره بیل، از بناهای منحصر به فرد دوره تیموری ( واقع در محور شمال- مشهد مقدس) است.
محمد سویدانلویی، فقدان سند میراثی برخی بناهای تاریخی را از مشکلات واگذاری این بناها دانست و افزود: برای 9 بنای بدون سند، سند تهیه کردیم.
وی با اشاره به اهتمام این اداره کل برای تامین زیرساخت های عمارت مفخم و آب گرم ایوب به عنوان مقاصد گردشگری گفت: همچنین افزایش درخواست مجوزهای بوم گردی استان در سال های گذشته نشان می دهد که گردشگران در این منطقه توقف بیشتری دارند و این برای ما، امیدوار کننده است.