عملیات عکسبرداری رقومی مشهد به اتمام رسید.
به گزارش خبرنگار
خراسان رضوی، خبرگزاری صدا و سیما، رئیس اداره پردازش اداره کل نقشه برداری شمال شرق کشور
گفت: عکسبرداری
سید محمد ایازی افزود: تصویربرداری رقومی برای تهیه نقشه از یک شهر به صورت رنگی در چهار باند آبی، سبز، قرمز و مادون قرمز انجام می گیرد که کاربرد اصلی این تصاویر در تهیه نقشه سه بعدی شهری و نیز عکس نقشه می باشد.
ایازی گفت: عکس های شهر مشهد تا سال 1382 آنالوگ و به صورت سیاه و سفید بود و از سال 1390 عکسبرداری هوایی به صورت رقومی و در چهار باند انجام شد.
وی افزود: برای سایر شهرهای استان مانند گلبهار، چناران، قوچان، کلات نادری و سبزوار نیز براساس قرارداد بین سازمان نقشه برداری کشور و سازمان جنگلها و مراتع در دو ماه از 20 فروردین تا 20 خرداد ماه عکسبرداری هوایی رقومی انجام گرفت.
ایازی گفت: این پرواز از ارتفاع حدود دو هزار و 800 متری سطح آبهای آزاد و با دوربین Ultracam XP که روی هواپیمایDornier نصب شده است، انجام شد.
رئیس اداره پردازش اداره کل نقشه برداری شمال شرق کشور افزود: علاوه بر بررسی تغییرات شهری و گسترش شهر، تهیه اطلاعات سه بعدی شهر، جانمایی عوارض شهری و معابر شهر و اطلاعات مکانی پایه برای سامانه اطلاعات مکانی GIS شهری از کاربردهای این تصاویر است.
سابقه عکسبرداری شهری در ایران به سال 1334 توسط سازمان نقشه برداری کشور باز می گردد.
مشهد نیز از سال 1335 دارای عکس هوائی در مقیاس 1:6000 و 1:40000 بوده و بعد از آن سال این شهر در سالهای مختلف عکسبرداری شده که برخی از این عکسها به نقشه تبدیل شده است.