توسعه کسب و کار مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات با همکاری متخصصان داخلی
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد: توسعه اشتغال در اقتصاد نوین بامحوریت فناوری ارتباطات و اطلاعات امکان پذیر است که با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان کردستان ، طرح تکاپو را آغاز کرده ایم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای براری در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: در این رویکرد هدف ما این است که همه ظرفیتهای اقتصادی بویژه اقتصاد گردشگری را در اولویت قرار دهیم و براحتی میتوان در بستر فناوری ارتباطات و اطلاعات امکان پذیر است.
وی گفت: 4.5 میلیون دانشجو در کشور داریم که 10 درصد در حوزه رایانه و 7 درصد در حوزه مهندسی برق مشغول به تحصیل هستند و این 17 درصد ظرفیت انسانی بسیار ارزشمندی را برای پیشرفت در این عرصه فراهم کرده است.
براری افزود: هدف ما این است که بازار کسب و کار نوین و فناوری اطلاعات را در اختیار متخصصان داخلی قرار دهیم و خوشبختانه زیرساختهای خوبی هم داریم و علاوه بر تامین نیازهای کشور می توانیم در بازارهای منطقه ای نیز حضور یابیم.
وی افزود: در بسته جدید سه خدمت ویژه شامل تسهیلات وجوه اداره شده با نرخ ارزان 10 تا 121 درصدی ، مجوز کسب و کار و همچنین حمایت شرکتهای بزرگ ؛ ارائه می شود که این شرکت ها راهبری توسعه بنگاههای کوچک کسب و کار اینترنتی را بر عهده دارند و در ادامه به بازارهای بین المللی هم وصل می شوند.
براری گفت: این طرح بطور آزمایشی در استان کردستان آغاز شده است که در ادامه به استانهای دیگر ازجمله مازندران هم گسترش می یابد و تلاش می کنیم در آینده نزدیک در همه استانها گسترش یابد و باید همه خدمات را در چارچوب دولت الکترونیک از طریق موبایل هم ارائه کنیم.
کسی که فارغ التحصیل دانشگاه است؛ اولین جایی که برای کار، فکر میکند در دولت است. در حالی که دولت ظرفیت لازم برای جذب این حد از فارغ التحصیلان را ندارد و باید در عرصه نوین و فناوری های تازه ، برنامه ریزی شود.
طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در استان ها با امضای توافقنامه میان وزرای ارتباطات و تعاون از استان کردستان آغاز شده است.
براری درباره برنامه توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو) با اشاره به اشتغال زایی در استان کردستان گفت: پیشبینی ایجاد 130 هزار شغل تا پایان سال 95 در حوزه ICT انجام شده است که باید در همه استان ها گسترش یابد.
این تفاهم نامه ها شامل توسعه اشتغال در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات ، توسعه اشتغال در حوزه بازی و انیمشن ، توانمند سازی مرکز کسب و کار ، اعطای مجوز وام های وجوه اداره شده ، اعطای مجوز طرح توسعه خدمات ارتباطی روستایی و مجوز خدمات مرکز امنیت شبکه ( آپا ) در استان کردستان عملیاتی خواهد شد .
بر اساس این تفاهم نامه میان بخش های مختلف وزارتخانه های تعاون و ارتباطات ، مقرر شد معاونت اشتغال وزارت تعاون و معاونت امور استان های وزارت ارتباطات برای توسعه اشتغال در استان کردستان همکاری نزدیکی با هم داشته باشند .
همچنین با حضور نماینده سازمان یونیدو (توسعه صنعتی ملل متحد) و رئیس بنیاد بازیهای رایانه ای و معاونت اشتغال وزارت تعاون، تفاهم نامه توسعه صنعت بازی (گیم و انیمیشن) در استان کردستان به امضا رسید.
یکی از تفاهم نامه ها به راه اندازی مرکز توانمندسازی کسب و کارهای نوپا در این استان اختصاص یافت که با حضور رئیس سازمان فناوری اطلاعات، رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان و استاندار این استان امضا شد.
همچنین برای حمایت و ارائه تسهیلات از محل کمیته وام وجوه اداره شده در وزارت ارتباطات، تفاهم همکاری میان معاونت امور استان های وزارت ارتباطات و مدیرکل ICT کردستان به امضا رسید.
راهاندازی مرکز امنیت فضای مجازی (آپا) در دانشگاه کردستان از دیگر تفاهم نامه ها بود.
همه این تفاهم نامه ها قرار است در مرحله آزمایشی در استان کردستان اجرا شود و در سراسر کشور هم گسترش خواهد یافت.