المپیک ریو؛
نبوغی که بدون سکاندار روی تخته المپیک طلایی شد
وزنه بردار دسته 85 کیلوگرم بدون حضور مربی موفق به کسب نخستین مدال المپیک ریو شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ پس از یک هفته ناامیدی و شکست همانطور که پیش بینی می شد کیانوش رستمی وزنه بردار دسته 85 کیلوگرم موفق شد تا اولین مدال طلای سی و یکمین دوره المپیک را برای کاروان ورزشی ایران به ارمغان آورد تا شروع هفته ای خوب برای ورزش ایران در المپیک ریو باشد.
او تنها وزنه برداری بود که به تنهایی در اردوی تیم ملی تمرین کرد و با علم خودش راهی المپیک شد. هرچند که منتقدان زیادی داشت و بسیاری با این ویژگی او مخالفت کردند و این شیوه رفتاری را بازیکن سالاری دانستند اما در پایان کیانوش با برنامه شخصی و بدون حضور سکانداری به نام مربی، مدال طلای دسته 85 کیلوگرم را در رقابت تنگاتنگ با نماینده چین از آن خود کرد و رکورد جهان را 2 کیلوگرم در حرکت دو ضرب جا به جا کرد تا یک بار دیگر نبوغش را در آوردگاه بزرگی چون المپیک به رخ حریفان بکشد.
از المپیک 2012 لندن تا المپیک 2016 ریو، وزنه برداری با حواشی بسیاری در بخش های مختلف همراه بود. از تغییر در راس فدراسیون تا تغییر در کادر فنی تیم ملی، وزنه برداران با چالش های بسیاری همراه بودند. کیانوش رستمی که مدال نقره المپیک لندن و مدال طلای رقابت های جهانی 2011 پاریس و 2014 آلماتی را در کارنامه دارد. بعد از کسب مدال نقره رقابت های جهانی 2014 هیوستن آمریکا مورد بی مِهری قرار گرفت تا جائیکه دلسرد شد و قصد خداحافظی کرد. اما با غلبه بر شرایط روحی و محیطی تصمیم گرفت تا شروعی دوباره داشته باشد و کارش را از سر بگیرد.
در این میان رئیس فدراسیون وزنه برداری هم با توجه به شناختی که از نبوغ این وزنه بردار داشت بر خلاف عُرف، با شرایطی که کیانوش خواهان آن بود موافقت کرد تا او بتواند دوباره تمریناتش را از سر بگیرد.
بعد از این موافقت رئیس فدراسیون، کیانوش شروع تازه ای داشت و با اعتماد به نفس و اتکا به علم تمرینی اش توانست به تنهایی برنامه ها را به اجرا در آورد. هرچند در این مدت فشار رسانه ای بر دوش او سنگینی می کرد اما با رکورد زنی غیر رسمی در اردوی کلاچای به گفته خودش صدای مخالفان خاموش شد و او توانست از همان روزهای منتهی به ریو خود را به عنوان شانس مسلم کسب مدال معرفی کند.
او بارها در مصاحبه ها اعلام کرد تنها ورزشکاریست که به تنهایی تمرین می کند و بدون داشتن مربی راهی المپیک می شود. شاید بتوان او را تنها ورزشکاری در وزنه برداری ایران دانست که بدون مربی موفق به کسب مدال طلا در المپیک می شود.
وزنه بردار دسته 85 کیلوگرم ایران موفقیت بسیار بزرگی در المپیک ریو کسب کرد. او در کسب این موفقیت روندی رو به رشد داشت و توانست مدال نقره المپیک لندن را در المپیک ریو به مدال طلا مبدل کند.
با توجه به اینکه کیانوش رستمی 25 سال دارد، او را می توان یکی از امیدهای با تجربه وزنه برداری در المپیک آینده بر شمرد. امید است مسئولان وزارت ورزش با حمایت بی شائبه از استعدادهای برتر و تامین حداقل نیازهایشان زمینه را برای افزایش انگیزه کیانوش و دیگر ورزشکاران برای حضور مداوم در عرصه حرفه ای بیش از گذشته فراهم کنند.
فرزانه آذرفام