ضرورت افزایش راندمان آبیاری زراعی با تاکید بر روش های نوین
عضو سابق کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه راندمان مصرف آب در بخش کشاورزی کشور بسیار ناچیز است بر لزوم بازنگری و اصلاح روش های آبیاری در این بخش تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، جعفر قادری در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود: برای بهره برداری بهینه از منابع آبی کشور باید به مدیریت صحیح آبیاری در بخش کشاورزی توجهی ویژه شود.
وی همچنین اظهارداشت: آبیاری تحت فشار در برنامه پنجم توسعه کمتر مورد توجه قرار گرفت و می طلبد در برنامه ششم توسعه به این مهم عنایت جدی شود.
قادری با بیان اینکه ایران یک کشور نیمه خشک با متوسط بارندگی سالانه 250 میلیمتر است، گفت: محصولاتی در ایران باید کشت شود که به آب کمتری نیاز داشته باشد.
وی افزود: اصلاح بخش کشاورزی و تجهیز این صنعت به جدیدترین متدهای کشاورزی می تواند تا حدود بسیار زیادی مصرف آب در این بخش را کاهش دهد و قسمت عظیمی از مشکلات کمآبی را رفع کند.
قادری در ادامه با اشاره به اینکه مسئولان همواره به دنبال راهکارهایی برای رفع معضل کمآبی در کشور هستند، اظهار داشت : یکی از این راهکارها استفاده از شیوههای نوین و پیشرفته گلخانهای در واحدهایی است که از فناوری روز و کنترل عوامل محیطی برخوردار هستند.
وی گفت : توسعه گلخانههای صنعتی میتواند علاوه بر کاهش مصرف آب و افزایش تولید در واحد سطح راهکار مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی به کشورهای دیگر باشد.
قادری ادامه داد: در میان بخش های مختلف اقتصادی کشور متاسفانه کشاورزی کمتر از فناوری های روز بهره مند بوده است. پائین بودن سطح تحصیلات بخش عمده ای از کشاورزان و پیری نیروی کار دلیل اصلی عدم پذیرش تکنولوژی روزر دنیا در این حوزه است.
نماینده مجلس نهم یادآورشد: کشورهای جهان با سرعت بیشتری تولیدات کشاورزی خود را به علوم و فناوریهای جدید تجهیز میکنند بنابراین به هر میزان از قطار پر شتاب تکنولوژی فاصله گرفته شود نه تنها امنیت غذایی کشور به خطر میافتد بلکه ارز اقتصاد کشور نیز صرف واردات خواهد شد.
بررسی ها نشان می دهد؛ لایحه برنامه ششم توسعه در حالی به مجلس شورای اسلامی ارائه شده که هنوز بسیاری از بندهای برنامه پنجم محقق نشده و برخی موارد مثل گسترش کشاورزی ارگانیک در تازه ترین برنامه گنجانده نشده است. کاهش آلاینده ها ، اجرای طرح های تعادل بخشی، آبخیزداری، آبخوانداری، اصلاح روش های آبیاری و ... از جمله مواردی هستند که در برنامه پنجم و ششم توسعه تکرار شده اما مواردی از قبیل توسعه کاربرد انرژی های پاک، جمع آوری آب های سطحی و نزولات آسمانی، نوسازی ماشین آلات کشاورزی، گسترش مبارزه با آفات و بیماریهای گیاهی و مواردی از این دست نه تنها در برنامه ششم توسعه جایگاهی ندارند بلکه در برنامه پنجم توسعه هم عملیاتی نشده اند.