برگزاری دومین نشست پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب
دومین نشست پاسداشت هنر و ادبیات انقلاب ویژه نشست تخصصی هنر و ادبیات کودک و نوجوان از منظر رهبر معظم انقلاب با رونمایی از تقریر معظمٌ له بر کتاب «سند باد و تن تن» در دفتر مؤسسه فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ در این نشست جمعی از اهالی قلم از جمله علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی و مدیر انتشارات انقلاب اسلامی، محسن پرویز سخنگوی انجمن قلم، نادر قدیانی مدیر انتشارات قدیانی، محمد سرشار و حسین فتاحی، نویسنده، مجتبی رحماندوست نویسنده حوزه ادبیات کودک و نوجوان، محمد میرکیایی نویسنده کتاب «سندباد و تن تن» و جمعی از فعالان حوزه ادبیات کودک و نوجوان حضور داشتند.
مدیر عامل اسبق کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در این نشست تخصصی با بیان اینکه کسی به اندازه رهبر انقلاب به حوزه کودک و نوجوان توجه ندارد گفت: ایشان به حوزههای فعال در زمینه کودک و نوجوان مانند کانون و مجلات رشد توجه خاصی دارند.
محسن چینی فروشان افزود: رهبر انقلاب در زمینه ادبیات کودک و نوجوان معتقد به آزادی عمل نویسندگان در چارچوب کلی نظام بوده و هستند و در عین حال تولید خنثی در این زمینه را مضر و بر تولید بومی اصرار دارند.
رئیس حوزه هنری هم با بیان اینکه در حوزه ادبیات ما پس از انقلاب اسلامی روزهای خوبی را سپری کردیم ولی الان عقب مانده ایم گفت: به باور من سیاستهای توسعه کشور در دهه 70 به ما خسارت زد و به سمت دنیایی حرکتمان داد که متعلق به ما نبود و به همین خاطر قدم به عرصه ترجمه بیحد و اندازه نهادیم.
مؤمنیشریف با اشاره به افق 1404 افزود: ادبیات امروز ما با آنچه که باید مردم ساز باشد، مغایرت دارد و باید سعی کنیم آن را اصلاح کنیم.
محسن پرویز نویسنده و منتقد ادبی هم با تأکید بر لزوم در دسترس بودن کتاب خوب گفت: نشر زنجیرهای است که توزیع حلقه آخر آن است و اگر دچار مشکل شود، کل فرآیند کتابخوانی ما دچار مشکل میشود.
محمد میرکیانی نویسنده کتاب «سند باد و تن تن» نیز با بیان اینکه تصورم این است که آنچه رهبر انقلاب درباره این اثر گفتهاند، فراتر از شأن من است گفت: ایشان در اوایل دهه 70 به مسئله تهاجم فرهنگی اشاره کردند و در آن دوران من فعالیتهایی در زمینه ادبیات کهن و کودک و نوجوان داشتم و به خاطر مسئولیتی که در صدای جمهوری اسلامی داشتم، باید هر هفته قصهای مینوشتم تا در رادیو خوانده شود.
وی افزود: به همین علت فضایی مناسب برایم ایجاد شد تا با اسطورهها آشنا شوم و بر اساس احساس نیازی که در این زمینه داشتم، این کتاب را نوشتم.
میرکیانی با تأکید بر اینکه جهان امروز به سمت یکسانسازی فرهنگی میرود گفت: در صورت تحقق آن ما در واقع به سمت ایستایی فرهنگی میرویم که حاصلش از بین رفتن اندیشه و تسلیم شدن بیچون و چرا در برابر فرهنگ بیگانه است و هدف من در این کتاب ترسیم این ایستادگی بوده است.
وی افزود: من در این اثر سعی کردم بخشهای بیرونی از پیامم را لذتبخش کنم و البته ابعاد پنهانی را در کار قرار دهم تا در آینده درک شود.