ایران و اندونزی یادداشت تفاهم نفتی امضا کردند
شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت اندونزی (پرتامینا)، یادداشت تفاهم همکاری مشترکی را امضا کردند که بر مبنای آن، میدانهای آبتیمور و منصوری ایران از سوی شرکت اندونزیایی مورد مطالعه قرار می گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و دووی سوجیپتو، مدیرعامل شرکت ملی نفت اندونزی (پرتامینا)، امروز با هدف مطالعه 2 میدان نفتی منصوری و آبتیمور از سوی شرکت اندونزیایی، یادداشت تفاهم همکاری (MOU) و قرارداد محرمانگی امضا کردند.
*تاکید صنعت نفت ایران بر انتقال فناوری در پساتحریم
علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در این مراسم با اشاره به این که این یادداشت تفاهم، نخستین همکاری این شرکت و شرکت پرتامینای اندونزی است، تاکید کرد: صنعت نفت ایران در دوران پساتحریم، انتقال فناوری را به صورت جدی در دستور کار قرار داده و خواهان تعامل با شرکتهای بین المللی در این زمینه است.
وی با اشاره به برنامه ریزی شرکت ملی نفت ایران برای تداوم روند افزایش تولید در پسابرجام، اظهار داشت: این شرکت برای تحقق اهداف تولیدی خود، به بهره مندی هرچه بیشتر از فناوریهای روز نیاز دارد و شرکتهای بین المللی باید در تعامل با ایران، این مهم را مدنظر قرار دهند.
کاردر به فهرست هشت شرکت صاحب صلاحیت ایرانی برای فعالیت در قالب شرکتهای اکتشاف و تولید اشاره کرد و افزود: شرکتهای بین المللی که به عنوان طرف قرارداد ایران در توسعه میدانهای نفت و گاز فعالیت خواهند کرد، باید با مشارکت یکی از این شرکتهای ایرانی، اهداف توسعه ای مدنظر را دنبال کنند.
*اندونزی، خواهان واردات نفت خام از ایران
دووی سوجیپتو، مدیرعامل شرکت ملی نفت اندونزی نیز در این مراسم، از همکاری با صنعت نفت ایران در حوزه های مختلف استقبال و نسبت به واردات نفت خام و فراورده های پتروشیمی از ایران ابراز تمایل کرد.
ساخت پالایشگاه در اندونزی با همکاری ایران، از دیگر مباحثی بود که در این نشست مورد اشاره قرار گرفت.
بر پایه این گزارش، میدان نفتی منصوری از نظر موقعیت جغرافیایی در حدود 60 کیلومتری شمال خلیج فارس و تقریبا 50 کیلومتری جنوب شرقی اهواز در ناحیه خشک جنوب غربی قرار گرفته است. میدان نفتی آب تیمور نیز در استان خوزستان و در ?? کیلومتری جنوب غربی اهواز و مابین میدانهای منصوری و سوسنگرد واقع شده است که هم اکنون از مخازن ایلام و سروک آن تولید نفت صورت میگیرد.
* همکاری برای ساخت پالایشگاه در اندونزی در حال بررسی است
همکاری ایران با اندونزی برای ساخت پالایشگاهی در این کشور، منوط به توجیه اقتصادی کافی و تضمین تامین نفت خام مورد نیاز این پالایشگاه از سوی کشورمان است.
علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان این شرکت و شرکت ملی نفت اندونزی (پرتامینا)، در گفتگو با شانا افزود: همکاری ایران در ساخت پالایشگاهی در اندونزی که پیش تر نیز به عنوان یکی از محورهای تعامل 2 طرف مطرح شده بود، در این جلسه هم مورد اشاره قرار گرفت.
وی افزود: این طرح در حال مطالعه است و در صورتی که تضمین شود نفت خام این پالایشگاه از سوی کشورمان تامین می شود و این طرح توجیه اقتصادی کافی دارد، مذاکرات در این باره ادامه می یابد.
کاردر با اشاره به این که امضای تفاهمنامه مطالعاتی برای 2 میدان نفتی کشور، نخستین همکاری میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت نفت اندونزی است، ابراز امیدواری کرد که همکاریهای 2 طرف در آینده گسترش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان این که این شرکت بدون هیچ انحصاری، فرصت همکاری را برای همه شرکتهای بین المللی فعال در صنعت نفت فراهم کرده است، یادآور شد: طرف اندونزیایی در این جلسه، برای خرید نفت خام از ایران نیز ابراز تمایل کرد.
علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و دووی سوجیپتو، مدیرعامل شرکت ملی نفت اندونزی (پرتامینا)، امروز با هدف مطالعه 2 میدان نفتی منصوری و آبتیمور از سوی شرکت اندونزیایی، یادداشت تفاهم همکاری (MOU) و قرارداد محرمانگی امضا کردند.
*اندونزی خواهان سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران است
سفیر اندونزی در تهران از تمایل این کشور برای همکاری با صنعت نفت ایران و سرمایه گذاری در بخش بالادست صنعت نفت کشورمان خبر داد.
اکتاوینو علیمودین، سفیر اندونزی در ایران، امروز در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری میان شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی نفت اندونزی (پرتامینا)، به شانا گفت: حدود یکسال است که 2 کشور در حال بررسی و مذاکره برای امضای این تفاهمنامه هستند.
وی آینده این همکاری را روشن خواند و افزود: با برگزاری جلسه هایی مشترک، نحوه همکاریهای مطالعاتی شرکت پرتامینا در 2 میدان نفتی آبتیمور و منصوری مشخص می شود.
میدان نفتی منصوری حدود 60 کیلومتری شمال خلیج فارس و تقریبا 50 کیلومتری جنوب شرقی اهواز قرار گرفته و حوزه نفتی آب تیمور نیز در استان خوزستان و در ?? کیلومتری جنوب غربی اهواز و مابین میدانهای منصوری و سوسنگرد واقع شده است.
علیمودین ابزار امیدواری کرد که تعامل با ایران در زمینه های مختلف از جمله بخش بالادست، خرید نفت خام از کشورمان و همکاری برای ساخت پالایشگاه در اندونزی تداوم یابد.
*پساتحریم سبب افزایش فرصت های همکاری تهران-جاکارتا شده است
مدیرعامل شرکت پرتامینا ضمن اعلام این که نخستین محموله ال پی جی ایران ماه آینده وارد اندونزی می شود، تصریح کرد که این کشور خواهان افزایش واردات نفت و ال پی جی از ایران در آینده ای نزدیک است.
دووی سوجیپتو، مدیر عامل شرکت ملی نفت اندونزی (پرتامینا) پس از پایان مراسم امضای یادداشت تفاهم همکاری مشترک میان شرکت ملی نفت ایران به منظور مطالعه میدانهای نفت آبتیمور و منصوری از سوی شرکت اندونزیایی، با ابراز تمایل نسبت به واردات نفت خام و محصولات پتروشیمی از ایران به شانا گفت: با توجه به لغو تحریمها و فضای مساعد همکاریهای بین المللی در ایران و همچنین تصمیم به افزایش تولید نفت و گاز در این کشور، فرصتهای همکاری زیادی میان 2 کشور وجود دارد و پرتامینا می تواند سرمایه گذاریهای وسیعی در ایران انجام دهد.
وی افزود: ایران و اندونزی می توانند در پروژه های زیرساختی از جمله ساخت پالایشگاه همکاری کنند.
در همین حال، اکتاوینو علیمودین، سفیر اندونزی در تهران درباره همکاری های تهران-جاکارتا گفت: از این پس اندونزی گفتگوهای خود را با ایران به منظور افزایش سرمایه گذاریها در صنعت بالادستی و ساخت پالایشگاه ادامه می دهد، همچنان که هم اکنون همکاریهای مشترکی میان این 2 کشور در بخش های مختلف وجود دارد.
سفیر اندونزی در ایران تصریح کرد: ایران و اندونزی برای فروش نفت خام و افزایش صادارت ال پی جی به اندونزی در حال مذاکره هستند.
سوجیپتو گفت: ماه آینده نخستین محموله خریداری شده ال پی جی از ایران وارد اندونزی می شود؛ حجم این محموله 44 هزار تن است و در محموله های بعدی قصد داریم حجم خرید خود را افزایش دهیم.
وی ادامه داد: گفتگوی 2 کشور به منظور خرید نفت خام ایران ادامه دارد و بزودی حجم محموله و زمان ارسال آن مشخص می شود.
مدیرعامل پرتامینا یادآور شد: قیمت بسیاری از محصولات در ایران مانند ال پی جی، نفت خام، میعانات و دیگر محصولات، نسبت به اندونزی پایین تر است و افزون بر از تجارت بالادستی، دیگر روابط تجاری نیز می تواند توسعه یابد.