انفاق و بخشش به ویژه بخش مال و ثروت به اقتصاد اسلامی اختصاص دارد ودر مکاتب اقتصاد غربی و به ویژه نظام سرمایه داری وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، دکتر دهدست کارشناس ارشد اقتصاد اسلامی در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت : در اقتصاد سرمایه داری همه فعالان اقتصادی خود محور هستند و برای پر کردن جیب خود تلاش می کنند و همواره خود را در اولویت قرار می دهند.
وی افزود: این نوع خودخواهی در اقتصادی اسلامی و در میان پیروان دین مبین اسلام جایگاهی ندارد و کسانی که از امکانات مالی خوبی برخوردارند معمولاً با غلبه بر میل و خواهش مال دوستی خود بخشی از آن را به دیگران هدیه می دهند وهیچ انتظار منت گذاری هم ندارند .
دهدست گفت: این روحیه و این رفتار باعث افزایش سرمایه اجتماعی و همچنین پیشرفت جامعه می شود و انفاق کننده گان در پیشگاه خداوند نیز دارای اجر و ثواب هستند ، کسانی که روح بزرگی دارند و حتماً درچارچوب سیستم های اجتماعی، موفقتر هم هستند.
استاد اقتصاد اسلامی گفت: انفاق فقط به پول و اموال محدود نمی شود بلکه شامل همه رفتار های اجتماعی مانند مهربانی و حمایت انسانی هم می شود.
وی افزود: گسترش فضیلت های اقتصادی و احسان ونیکوکاری باعث همبستگی و اجتماعی و همچنین کمک به پیشرفت دیگران می شود که در نهایت به پیشرفت جامعه منجر خواهدشد.
دهدست گفت: وقتی که یک کارآفرین یک فرصت کسب و کار وتولید ثروت راه اندازی می کند درواقع باعث می شود عده ای زنجیروار از دستاوردهای آن از جمله اشتغال و کسب درآمد بهره مند می شوند.