پس از المپیکی شدن؛
کاراته در آرزوی هوای تازه
کاراته ایران حالا بیش از گذشته نیازمند مدیریت قدرمند برای ورود قهرمانانش به المپیک 2020 است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ نشست مسئولان IOC (کمیته بین المللی) المپیک دیشب در ریودوژانیرو برزیل محل برگزاری سی و یکمین دوره بازیهای المپیک برگزار شد و در آن درباره مسائل مختلف المپیک از جمله اضافه شدن پنج رشتهای که از مدت ها قبل برای حضور در این بازیها تلاش می کردند، تصمیم گیری شد.
یکی از رشته هایی که حضور آن از المپیک آینده مورد تصویب اعضای کمیته بین المللی المپیک قرار گرفت، رشته رزمی کاراته است. جامعه بزرگ کاراته در تمام دنیا پس از ورود آن به المپیک این موفقیت بزرگ را تبریک گفتند و حالا باید منتظر تصویب قوانین فدراسیون جهانی کاراته برای نحوه ورود کاراته کاها و مقررات خاص مسابقات آن شد.
در ایران هم رشته رزمی و پرمخاطب کاراته از جایگاه خوبی برخوردار است و نیروهای مستعدی در این مدت پرورش یافته اند. قهرمانان این رشته عناوین مختلف آسیایی و جهانی دارند و از این پس به فکر ورود به المپیک و کسب موفقیت در آن هستند. به نظر می رسد ورود کاراته به بازیهای المپیک به جز پیشرفت و توسعه آن در ایران میتواند نویدبخش آینده ای روشن برای ورزش ایران در این بازیها هم باشد چرا که این رشته قهرمان پرور رزمی قابلیت کسب مدال المپیک را هم دارا است.
کاراته ایران اما گرفتار مسائل حاشیهای در چند وقت اخیر شده است. فدراسیونی که با تغییر هشت مدیر در 10 سال گذشته یکی از پرحاشیه ترین و خبرسازترین فدراسیون های ورزشی بوده و حالا در انتظار انتخاب رییس آینده خود است.
پس از استعفا یا برکناری علیرضا سمندر رییس فدراسیون کاراته در سال گذشته، اهالی این رشته از مدت ها قبل منتظر برگزاری مجمع انتخابات این فدراسیون بودند و قرار بود 11 مرداد فدراسیون کاراته از بلاتکلیفی خارج شود اما با لغو این مجمع حالا این انتظار طولانی تر هم شده است.
اکنون کاراته نیازمند هوای تازه برای دوری از حاشیه و ورود به المپیک دارد. با المپیکی شدن این رشته و در پیش بودن مسابقات حساس و مهم جهانی اتریش در آبان امسال، به نظر می رسد در مجمع فدراسیون جهانی نیز اتفاقات بزرگی در انتظار کاراته است و وجود نمایندهای از ایران می تواند در این مجمع برای ورزش کشور تاثیرگذار باشد.
در هر صورت با درک هر چه بیشتر شرایط حساس کاراته، این فدراسیون و ورزشکارانش نیازمند برنامهریزی و مدیریت اساسی برای حضور در المپیک آینده هستند.
انسیه بحری