جشنواره ای برای احیای سنتی بومی در رشت
برگزاری چنین جشنواره هایی برای معرفی و برند سازی تولیدات بومی و بازآفرینی آئین ها و رسوم گذشتگان بسیار تاثیر گذاراست
جشنواره " جوکول " در رشت آغاز شد.
به گزارش اخبار استانهای خبرگزاری صدا و سیما ، " جوکول " به برنج نارس گفته می شود که برخی شالیکاران گیلانی با جدا کردن پوست شلتوک تهیه و بعنوان آجیل استفاده می کنند.
سنت جوکول گیری قدمت چند صد ساله دارد.
جشنواره جوکول تا 16 مرداد در پیاده راه فرهنگی شهرداری رشت برپاست و در آن آیین های بومی- محلی و موسیقی محلی اجرا می شود.
در این جشنواره نمایشگاه صنایع دستی و غذاهای محلی گیلان نیز در 19 غرفه به نمایش گذاشته شده است.
شهردار رشت در مراسم افتتاح جشنواره جوکول آشنایی شهروندان و گردشگران با جوکول را از اهداف این جشنواره عنوان کرد و گفت : برگزاری چنین جشنواره هایی برای معرفی و برند سازی تولیدات بومی و بازآفرینی آئین ها و رسوم گذشتگان بسیار تاثیر گذاراست.
آقای ثابت قدم با اشاره به اینکه جشنواره جوکول با همت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری و مرکز خلاقیت و نوآوری و کمپین می رشت برگزار شده است.