لواشک و لیموترش در کمین سلامت دندانها
دبیر اجرایی ششمین همایش ایمپلنت و مهندسی بافت نرم و سخت گفت: مواد اسیدی سریع تر از مواد قندی دندان ها را تخریب می کنند.
دکتر جمشید زمانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: یکی از مهمترین راه های افزایش سطح سلامت دهان و دندان توجه به رژیم غذایی از سنین کودکی است.
وی افزود: انجمن دندانپزشکی ایران به دنبال پیشگیری مشکلات دهان و دندان است و در این مسیر راهکارهای آموزشی بسیار حائز اهمیت است.
دکتر زمانی گفت: یکی از راه های مقابله با پوسیدگی دندان توجه به رژیم غذایی از سنین کودکی است زیرا رژیم های غذایی حاوی مواد قندی به راحتی سلامت دندان را تهدید می کند.
وی افزود: مواد اسیدی مثل لواشک و لیموترش به صورت مستقیم مینای دندان را از بین می برد اما موادقندی پس از تجزیه در دهان و گذر زمان به مواد اسیدی تبدیل می شود بنابراین سرعت آسیب زنندگی موادغذایی ترش بیشتر است.
دکتر زمانی گفت: مراقبت از دندان در سنین کمتر ماندگاری و حفظ سلامت دندان در بزرگسالی را بیشتر و درمان را هم کم خطرتر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه در تحقیقاتی که انجام دادیم متوجه شدیم آب لیمو در مناطقی از کشور که بیشتر استفاده می شده تخریب مینای دندان بیشتر بوده است، گفت: در طولانی مدت سطح دندان تیره، تخریب و متخلخل و پوسیدگی دندان چند برابر می شود.