، علی طیب نیا در دیدار با مدیران استانی وزارت متبوع خود در این استان گفت: وجود اشکالات اساسی در سیاست های اقتصادی کشور در دهه های گذشته همواره موجب رکود اقتصادی کشور شده و نگرانی نسل جوان و جویای کار را در پی داشته است.
وی افزود: در سه سال اخیر برغم تداوم تحریمها و کاهش شدید قیمت نفت در بازار جهانی، سیاست های دولت نتیجه داده و در یک روند نزولی و مستمر، نرخ تورم نقطه به نقطه از 45 درصد به 7 درصد کاهش یافته که از دهه 50 تاکنون بی سابقه بوده است.
طیب نیا تصریح کرد: بازخوانی تجربیات سالهای گذشته این نتیجه را حاصل میکند که عموما با کاهش قیمت نفت، نرخ تورم و رکود افزایش پیدا می کند، لیکن در سه سال اخیر با وجود تمامی تحریم ها و کاهش قیمت نفت، شاهد کاهش تورم بوده ایم و بازار سکه، طلا و ارز نیز از
آرامش نسبی برخوردار بوده است.
طیب نیا افزود: رشد اقتصادی در سال 93 مثبت شد و در سال جاری با برداشته شدن نسبی تحریم ها، گشایش امور در بعضی حوزه ها به چشم می خورد. به طوری که در حوزه فروش نفت افزایش یک میلیون بشکه ای را شاهد هستیم و در بحث نقل و انتقالات پول هم در مقایسه با زمان تحریم ها مشکلات مان به حداقل رسیده است. همچنین گشایش های خوبی در حوزه مسائل بانکی ایجاد شده و ما را برای رسیدن به رشد 8 درصدی در برنامه ششم توسعه امیدوار می کند.
وی ابراز داشت: در برنامه تهیه شده برای وزارت اقتصاد بر مسائلی همچون رشد اقتصادی، تأمین مالی پایدار دولت، انضباط مالی، اقتصاد مقاومتی و... تأکید کرده ایم و امیدواریم نصب العین تمامی سازمانهای وابسته به وزارت امور اقتصادی و دارایی قرار گرفته و به مرحله عمل درآید.
وی با بیان این که اکنون مقطع مهم تاریخ اقتصاد ایران است، گفت: اگر در این مقطع مهم و کلیدی موفق نباشیم و پروژه هایی که قول داده ایم را عملی نکنیم، باید نگران آینده اقتصاد کشورمان باشیم.
وی فعالان اقتصادی را فرماندهان جنگ اقتصادی امروز دانست و گفت: زمانی دشمن با تحمیل جنگ هشت ساله، تمامیت ارضی ما را تهدید می کرد که ملت با تمام وجود ایستادند و از شرف و غیرت خود دفاع کردند، اکنون ما دچار یک جنگ به مراتب سخت تر در عرصه اقتصاد هستیم. دشمن وقتی از جنگ رودررو نتیجه نگرفت، از راه های اقتصادی و فرهنگی وارد شده و با تحلیل شرایط ما، نقاط آسیب مان را نشانه رفته اند.
طیب نیا ادامه داد: متأسفانه بعضی موضع گیری های داخلی هم به دشمنان کمک کرد و موجب ضعف اقتصاد و وارد شدن تحریم ها و ضربات بسیاری شد.
وزیر اقتصاد افزود: دچار حاشیه نشویم و اجازه ندهیم دوباره تندروی ها و افراط گریها کشور را به سمت بحران های اقتصادی ببرد. باور داشته باشیم یک برنامه عملیاتی و مدبرانه ما را از روزمرگی ها نجات می دهد.
وی با بیان این که سیستم های بانکی، نفت و بیمه عملکرد موفقی در دوران تحریم داشته اند، خاطرنشان کرد: اینکه توانستیم در تحریم، قدرت تاب آوری مدیریت مان را افزایش دهیم و در شرایط سخت و تحریم مقاومت نماییم، دستاوردی ارزشمند است.
این گزارش می افزاید،در این ابتدای نشست مذکور، سید مهدی رمضانی مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های مجموعه خود، پیشنهاداتی را بدین شرح مطرح کرد: حمایت از تصویب فاینانس طرح های بزرگ استان، حمایت از استفاده از منابع نهادهای مالی بین المللی برای پروژه های عام المنفعه، تفویض اختیارات تسهیلات موضوع ماده 35، هدایت سرمایه های خرد خارجی به تولید استان و... همچنین تعدادی از مدیران استانی مباحث مبتلابه حوزه های خود را بیان کردند.َ
سرمایه گذاری های خارجی در خراسان رضوی توسعه می یابد
وزیر امور اقتصادی و دارایی در دیدار با آیت الله علم الهدی نماینده ولی فقیه و امام جمعه مشهد به تبیین برنامه ها و اقدامات وزارت اقتصاد در دولت یازدهم پرداخت.
علی طیب نیا اظهار داشت: اغلب سرمایه گذاری های صورت گرفته در خراسان رضوی ، کوچک و متوسط بوده و بیشتر در حوزه گردشگری و زیارت صورت گرفته است.
وی افزود: سرمایه گذاران خارجی هم که آمده اند، تمایل شان به همین حوزه ها بوده و واحدهای صنعتی بزرگ در این استان کمتر مشاهده می شود.
طیب نیا تصریح کرد: در حال حاضر تمایلاتی از داخل و خارج کشور برای سرمایه گذاری های گسترده در صنعت وجود دارد که در صورت فراهم بودن شرایط و تعریف پروژه های صنعتی و خدماتی بزرگ، می توانیم آنها را به این خطه گسیل کنیم.
وی افزود: دلبستگی و علاقه مدیران وزارت اقتصاد همانند همه به مشهد الرضا باعث شده آمادگی لازم برای هدایت سرمایه گذاران به این شهر فراهم شود .
این گزارش حاکی است، آیت الله سیداحمد علم الهدی نیز در این دیدار گفت: استان خراسان رضوی با وجود نیروی کار متخصص و توانمند، ظرفیت های بسیاری را برای سرمایه گذاری کلان در بخش های صنعت، تولید و فعالیت های عمرانی و زیرساختی دارا است.
وی ابراز امیدواری کرد، سرمایه گذارانی که در مشهد مقدس حضور می یابند، اولویت خود را حفظ قداست معنوی این شهر و هویت اسلامی آن قرار داده و در تعالی آن بکوشند.
دیدار وزیر اقتصاد با تولیت آستان قدس رضوی
وزیر امور اقتصادی و دارایی که در مشهد حضور دارد، ضمن زیارت بارگاه منور رضوی، با حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تولیت آستان قدس رضوی دیدار و گفت و گو کرد.
به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، علی طیب نیا در این دیدار با اشاره به رشد 44 درصدی تسهیلات اعطایی بانکها در چهار ماه ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه پارسال گفت : آرام آرام چرخهای تولید دارد به حرکت در می آید و شتاب می گیرد. این روند می تواند دغدغه جدی ما که همان اجرایی کردن سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در بحث اقتصاد مقاومتی است را برای سال پیش رو جامه عمل بپوشاند.
وی بیان داشت: باور ما این است که، ورود نهادها و موسسات به فعالیتهای اقتصادی به گونه ای باید باشد که محدودیت رقابتی برای بخش خصوصی ایجاد نکرده واز طرفی ازظرفیت و امکانات و منابع آنها برای توسعه ملی استفاده شود.
طیب نیا با اشاره به راه اندازی سامانه بدهی های دولت اظهار داشت، بدهی های دولت به آستان قدس رضوی از طریق تهاتر قابل پرداخت است.
در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین رئیسی نیز ضمن ابراز خرسندی از اقدامات صورت گرفته در وزارت اقتصاد گفت: اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی می تواند منشأ ایجاد اشتغال پایدار،صادرات ،تولید ودر نهایت توسعه و سازندگی و گره گشایی از فقر و محرومیت باشد.
وی در تشریح سیاستهای اقتصادی آستان قدس رضوی گفت: در فعالیتهای اقتصادی بیشتربه دنبال سود اجتماعی هستیم تا سود مالی و انتفاع عامه مردم مهمترین دغدغه ماست.
رئیسی در ادامه افزود: فعالیتهای دانش بنیان ،گره گشایی از مشکل مردم و مشارکت در رفاه آنها محور فعالیتهای استان قدس است.
معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد منصوب شد
وزیر اموراقتصادی و دارایی، طی حکمی حسین میر شجاعیان حسینی را به سمت معاون امور اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی منصوب کرد.
در متن حکم میر شجاعیان آمده است: نظر به تعهد، تخصص، دانش و توانمندی های ارزنده جنابعالی، به موجب این حکم به سمت "معاون امور اقتصادی" منصوب می شوید.
انتظار می رود تمام مساعی خود را با جلب توان تخصصی همکاران، کارشناسان و صاحبنظران به منظور انجام وظایف قانونی محوله و به ویژه در راستای عملیاتی نمودن سند راهبردی وزارتخانه و تبیین و اجرای ماموریت های آن معاونت به کار گیرید.
امید است با اتکال به خداوند متعال در جهت تحقق اصول قانون مداری، اعتدال گرایی و منشور اخلاقی دولت تدبیر و امید، حضوری فعال و همه جانبه داشته باشید.
" حسین میر شجاعیان حسینی" عضو هیات علمی دانشگاه تهران بوده و سوابقی چون مشاور وزیر اقتصاد، مسئول هماهنگی اقتصاد مقاومتی وزارت امور اقتصادی و دارایی و همچنین مدیر کل دفتر پایش و بهبود محیط کسب و کار را در کارنامه خود دارد.
پیش از این شاپور محمدی این پست را در اختیار داشت که با تصویب شورای عالی بورس جایگزین محمد فطانت فرد در سازمان بورس شد.