مواد الکترونیکی سبز، جایگزین برخی فلزات میشوند
محققان توانستند با استفاده از اسیدهای آمینه و مواد طبیعی سیمهای رسانای دوستدار محیط زیست تولید کنند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محققان دانشگاه ماساچوست موفق به کشف گونهای جدید از باکتریهایی از جنس اسیدهای آمینه غیر سمی شدند که همچون یک سیم بسیار نازک و رسانا قابلیت هدایت الکترونیکی را دارا هستند.
همواره رسانایی مربوط به فلزات و سیمهای هادی از جنس مس و روی بوده است و این درحالی است که بتازگی نسل جدیدی از سیمهای طبیعت دوست معرفی شده اند.
استفاده از این باکتریها، موجب جلوگیری از انجام فرآیندهای شیمیایی مضر و آلوده کننده برای ساخت مواد نانو الکترونیک میشود.
مواد اولیه ساخت این بیو وایرها، ارزان و در دسترس هستند و منابع تأمین الکتریسیته در دستگاههایی با ابعاد کوچکتر و مینیاتوری خواهند بود.
میکرو اورگانیسمهای رایج در خاک میتوانند موجب ساخت نانو سیمهای میکروبی شوند.
آمینو اسید پایه در ساختار این بیو وایرها، تریپتوفان نام دارد که یک آمینو اسید معطر با خاصیت ایجاد خواب آلودگی است و برای حمل و نقل الکترونها و ایجاد هدایت الکترونیکی بسیار مؤثر است.
محققان ادعا کردهاند که میزان هدایت الکتریکی آنها تا دو برابر نانو سیمهای آلی شیمیایی با قطر مشابه است.
این بیو سیمها 60 هزار بار نازکتر از موی انسان است و به این معنی است که صدها هزار سیم میتوانند براحتی در یک محیط بسته در کنار هم قرار گیرند.
بیو وایرها هیچ یک از مواد شیمیایی و سمی موجود در سیمهای فلزی را ندارند و طی یک فرآیند تجدید پذیر به محیط طبیعت باز میگردند.
این محققان توانستهاند با تغییر ترکیبات اسید آمینه و انواع پروتئینها، بیش از بیست نوع بیووایر را تولید کنند و امیدوار هستند که جایگزینی برای سیمهای فلزی باشند.