رئیس انجمن مرکز مشاوره کارآفرینی و نائب رئیس تشکل های دانش بنیان کشور با بیان اینکه بحث کار آفرینی و اشتغال دو مقوله متفاوتی هستند ، گفت: آموزش های مهارتی باید متناسب با بازار کار باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ داود فدایی در مصاحبه با رادیو اقتصاد افزود : در نظام آموزش فنی و حرفه ای علاوه بر مهارت آموزی باید به بازار کار و فنون کسب و کار هم توجهی جدی شود.
وی همچنین شناسایی دقیق نیازهای بازار کار را از الزامات مهم نظام آموزشی کشور دانست و اظهار داشت : متاسفانه در حال حاضر رشته های در واحدهای فنی و حرفه ای ، هنرستان ها و مراکز دانشگاهی تدریس می شود که این رشته ها کاربردی در بازار کار ندارند.
رئیس انجمن مرکز مشاوره کارآفرینی بر ضرورت تربیت نیروی انسانی متناسب با بازار کار در کشور تاکید کرد و گفت : در اقتصاد امروز دنیا نیروی انسانی پایه اقتصاد هر کشوری است.
وی افزود: تربیت نیروی انسانی باید متناسب با نیاز صنعت و تجارت کشور باشد تا نیازهای بازارهای داخلی و خارجی را پاسخگو باشد. سرمایه گذاری در این زمینه موجب افزایش بهره وری و همین طور ارزش افزوده بیشتر خواهد شد.
فدایی تصریح کرد: بدون توجه به مدیریت نیروی انسانی و توانمند سازی نیروی انسانی امکان توسعه و دستیابی به اهداف توسعه پایدار مشکل خواهد بود.
وی ادامه داد : مهارت آموزی بعنوان بهترین مسیر برای اشتغال پایدار، رشد و بهره وری، افزایش سرانه تولید ناخالص ملی و در نهایت رشد اقتصادی و اعتماد ملی است.
فدایی اظهار داشت : در ایران نیز آموزش های مهارتی به عنوان یک اولویت حساس و حیاتی در تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآفرین و همچنین راهکاری مؤثر در پاسخ به نیازهای اشتغال و بازار کار، مورد توجه جدی قرار گرفته است.
وی گفت : آموزش های فنی و حرفه ای یکی از ابزارهای مهم تربیت نیروی انسانی است که با ارائه مهارت های لازم به فراگیران آنان را برای ورود به دنیای کسب و کار آماده می سازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیر کبیر بر ضرورت ایجاد اتاق فکر برای رفع مشکلات بخش اشتغال تاکید کرد و افزود: شبکه ای باید تشکیل شود تا بتوان بین رشته های شغلی و علاقه دانشجویان ارتباط ایجاد کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت : شرکت های اقتصادی متوسط و کوچک به دلیل نداشتن وابستگی به سایر دستگاهها، وحدت مدیریت و مالکیت فکری و خانوادگی از ظرفیت های مناسبی برای ایجاد و افزایش اشتغال در کشور برخوردار هستند و نقش مهمی در افزایش اشتغال را برعهده دارند.
فدایی ادامه داد : افزایش اشتغال زایی در کشور با احیا و تطمیع اقتصادی شرکت های اقتصادی کوچک و برخورداری از فناوری های روز دنیا محقق می شود.
وی با بیان اینکه شرکت های اقتصادی متوسط و کوچک سهم 92 درصدی در صنعت کشور را برعهده دارند، گفت: همراه سازی فناوری های روز دنیا و چابک سازی این شرکت ها نقش مهمی در به روز شدن محصولات صنعتی، توسعه اقتصادی، ارز آوری و ایجاد اشتغال در کشور دارد.
فدایی افزود: برای توسعه و ارتقا جایگاه بخش خصوصی در اقتصاد کشور باید مسئولان به این بخش نگاه ویژه داشته باشند تا بتوانند با برخورداری از دانش روز دنیا و کاهش هزینه های سربار، نقش خود را در بازار های بین المللی و جهانی به دست آورند و توان رقابت با محصولات خارجی مشابه را پیدا کنند.
وی در ادامه عامل اصلی پیشرفت کشور ها و شرکت های تولیدی در هزاره سوم را نوآوری و خلاقیت فکری عنوان کرد و گفت: حرکت کشور به سمت تولید دانش، نوآوری و تکنولوژی های نوین نقش مهمی در پیشرفت و توسعه و تولید ثروت در کشور دارد.
نایب رئیس تشکل های دانش بنیان کشور افزود: ایران در زمینه های کارآفرینی و سرمایه از ظرفیت های مناسبی برخوردار است که نیاز است در زمینه ابداع و نوآوری نیز فعالیت های گسترده ای صورت گیرد زیرا وجود این مهم در تولیدات افزایش ظرفیت رقابت پذیری، اشتغال زایی و ایجاد ثروت را در کشور به همراه دارد.