استاندار خراسان رضوی:
بانک ها خود را شریک تولید بدانند
استاندار خراسان رضوی گفت:بانک ها خود را شریک تولید بدانند.
به گزارش خبرنگار خراسان رضوی ،خبرگزاری صدا و سیما، با حضور استاندار خراسان رضوی و رییس بانک مرکزی، جلسه ی مشترک
شورای
هماهنگی بانک ها و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان برگزار شد.
علی رضا رشیدیان در این جلسه با تاکید بر لزوم همبستگی و تعامل در رسیدگی به مسائل استان و پرهیز از اقدامات جزیره ای، اظهار داشت: همه ی ما سرنشینان یک کشتی هستیم و زمانی به سر منزل مقصود می رسیم که در هم راستا با یکدیگر حرکت کنیم.
وی افزود: در این صورت دیگر مشکلات هر بخش اعم از صنعت، معدن، کشاورزی و ... ، تنها مربوط به همان حوزه نمی شود و تمام دستگاه ها برای رفع آن، تلاش خواهند کرد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به حجم قابل توجه مانده ی مصارف نزد بانک های استان، گفت: شاه کلید حل مشکلات تولید کنندگان، مشارکت جدی بانک ها است و این که آنان خود را شریک تولید بدانند.
رشیدیان متذکر شد: در عین حال ما اعتقاد نداریم که مشکلات واحدهای صنعتی صرفا با تزریق نقدینگی حل می شود؛ چرا که بر اساس عارضه یابی و کارشناسی های صورت گرفته برخی از آن ها با مشکلات مدیریتی و ساختاری مواجهند.
ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی نیز در این جلسه با تاکید بر این که تمام بانک ها مکلفند بالاترین ظرفیت منابعی را که جمع آوری کرده اند در اختیار حوزه ی اقتصاد کشور قراردهند گفت: اراده ی ما این است که درسال جاری بهترین عملکرد را داشته باشیم .
وی افزود: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و نام گذاری سال و همچنین دوران پسا برجام، اقتصاد، اولویت اول کشور در سال 95 است.
سیف، تاکید کرد: تسهیلات نباید یک بار مصرف باشد بلکه باید با موثرترین شیوه، منابع در مواردی هزینه شود که دارای اولویت است و منجر به رونق تولید و کسب و کار می شود.
رئیس بانک مرکزی با ترسیم شرایط اقتصادی کشور در سه سال قبل و تورم بالای 40 درصد، خاطر نشان کرد: با اجرای سیاست های اصولی و صحیح از سوی دولت تدبیر و امید، این رقم در آخر تیر ماه به 9.2 درصد کاهش یافت که این نشان از موفقیت برنامه ها دارد.
سیف تصریح کرد: علی رغم شوک شدید نفتی در سال گذشته، شاهد آرامش جدی بازار و ثابت بودن نسبی قیمت ارز بودیم و این به معنای آن است که اقتصاد ما پیش بینی پذیر شده است .
وی گفت: مجموعه ی تلاش های انجام شده این نوید را می دهدکه در سال جاری به یک رشد حداقل پنج درصدی و بیشتر دست یابیم؛ که این مهم با همکاری تمام دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی محقق می شود.
سیف تاکید کرد: اهتمام بر این است که در سال جاری اتفاق قابل توجهی در حوزه ی تولید و اشتغال رخ بدهد که نظام بانکی در این راستا سهم به سزایی دارد.
رئیس بانک مرکزی ادامه داد: به همین منظور برخی قوانین نظیر داشتن چک برگشتی و مطالبات جاری برای واحدهای تولیدی در اعطای تسهیلات نادیده گرفته شده تا تولید کنندگان بتوانند تسهیلات سرمایه درگردش و ثابت دریافت کنند.
سیف افزود: وضعیت فعلی اقتصاد کشور برای سرمایه گذاران امنیت را به ارمغان آورده و این افراد با اطمینان خاطر بیشتر و برآورد مناسب تر از آینده اقدام به سرمایه گذاری می کنند.
رئیس بانک مرکزی با اشاره به پرداخت 417 هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال گذشته از سوی بانک ها، اظهار داشت: نیمی از آن مربوط به تمدید معوقات و استمهال و 200 هزار میلیارد تومان تسهیلات جدید بوده است.
سیف افزود: رقم 16 هزار میلیارد تومانی اختصاص داده شده به احیا صنایع در سال جاری تامین شده است و نگرانی از این بابت وجود ندارد.
وی با تاکید بر این که منابع نباید هدر برود تصریح کرد: بر اساس اعلام استان از مجموع واحدهایی که برای دریافت تسهیلات در سایت بهین یاب ثبت نام کرده اند 41 درصد مربوط به مشکلات مالی است.
رئیس بانک مرکزی خواستار تهیه ی لیست کامل، عارضه یابی و بررسی علل عدم بازدهی مناسب این واحدها شد و گفت: براساس اولویت و نقش آن ها در رونق تولید و اشتغال نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام شود.