افزایش بهای نفت در بازار آسیا
در معاملات الکترونیک بازار آسیا، هر بشکه نفت خام سبک شیرین آمریکا برای تحویل در ماه سپتامبر با هشت سنت افزایش، 42 دلار داد و ستد شد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از سنگاپور، بهای نفت خام تحت تاثیر جلب توجه سرمایه گذاران به قیمت مناسب آن پس از کاهش ناشی از ارقام نامیدکننده مربوط به ذخایر هفتگی نفت آمریکا و نگرانی ها در مورد مازاد عرضه، روز پنجشنبه در بازار آسیا افزایش یافت.
صبح امروز در معاملات الکترونیک بازار آسیا، هر بشکه نفت خام سبک شیرین آمریکا (وست تگزاس اینترمدییت) برای تحویل در ماه سپتامبر با هشت سنت افزایش، 42 دلار داد و ستد شد.
هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال (نفت پایه اروپا) نیز برای تحویل در همین ماه با شش سنت افزایش، به 44 دلار و 53 سنت رسید.
نفت پایه اروپا و آمریکا روز چهارشنبه تحت تاثیر نگرانی های مربوط به عرضه بیش از حد طلای سیاه، سقوط کرد.
در پایان معاملات روز چهارشنبه در بازار نیویورک (نایمکس)، هر بشکه نفت خام پایه آمریکا (وست تگزاس اینترمدییت) با یک دلار کاهش، 41 دلار و 92 سنت معامله شد که پایین ترین سطح طی سه ماه گذشته بود.
در بازار لندن نیز هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال با یک دلار و 40 سنت کاهش، 43 دلار و 47 سنت خرید و فروش شد که این رقم نیز پایین ترین سطح از ماه آوریل است.
ارقام مربوط به ذخایر هفتگی نفت خام و بنزین آمریکا که روز گذشته از سوی وزارت انرژی این کشور منتشر شد، از افزایش حکایت داشت.
بازارها نگران افزایش ذخایر بنزین هستند، زیرا در تابستان که فصل سفرهای جاده ای است، معمولا ذخایر بنزین کاهش می یابد.
بهای نفت خام که در ماههای اخیر به علت مشکلات تولید در سراسر جهان افزایش یافت، از ماه ژوئیه به تدریج رو به کاهش گذاشت و بیش از پیش از سطح 50 دلار که اوایل تابستان از آن فراتر رفت فاصله گرفت.
دیوید لنوکس، تحلیلگر موسسه « فت پرافتس » در سیدنی به خبرگزاری بلومبرگ گفت: « هنوز در بازار نفت، مازاد عرضه وجود دارد و به این خاطر بهای نفت نمی تواند به طور پایدار افزایش داشته باشد. ما نزدیک پایان فصل سفرهای جادهای هستیم و بازار احتمالا با کاهش بیشتری مواجه خواهد شد. به نظر می رسد که در این لحظه سطح 40 دلار، کف قیمت باشد.»
بهای نفت خام در ماه فوریه تحت تاثیر مازاد عرضه، رشد اقتصادی جهانی پایین، کاهش تقاضا و نگرانی ها در مورد کاهش رشد اقتصادی چین، به کمترین سطح خود در 13 سال گذشته (زیر بشکه ای 30 دلار) رسید، اما ماه ژوئن به لطف ایجاد اختلال در تولید نفت در کانادا و نیجریه به بالای 50 دلار رسید.