اد رویس رسیدگی به اوضاع حاد مسلمانان روهینگا در میانمار را خواستار شد
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت سازمان ملل را برای رسیدگی به اوضاع حاد مسلمانان روهینگا در میانمار خواستار شد.
پایگاه اینترنتی مجلس نمایندگان آمریکا نوشت: «اد رویس» رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا نامهای برای سامانتا پاور نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل نوشت و از او خواست برای رسیدگی به اوضاع انسانی و حقوق بشرِ حادی که (مسلمانان) روهینگا در میانمار با آن روبرو هستند، برگزاری نشست فوق العاده شورای امنیت را خواستار شود. مسلمانان روهینگا هنوز هم جزء اقوامی هستند که بیشترین آزار و اذیت را در دنیا تحمل میکنند.
متن کامل نامه اد رویس به این شرح است: خانم سامانتا پاور، (مسلمانان) روهینگا در غرب میانمار، هنوز هم جزء آن دسته از مردم دنیا هستند که بیش از همه آزار و اذیت میشوند. از شما میخواهم سرکردگی آمریکا را نشان دهید این را روشن کنید که (مساله) بدرفتاری با (مسلمانان) روهینگا نه تنها در روابط دو جانبه آمریکا و میانمار حائز اهمیت است، بلکه در عالی ترین سطوح سازمان ملل نیز به آن رسیدگی خواهد شد. همچنین از شما میخواهم برگزاری نشست فوق العاده سازمان ملل را برای رسیدگی به اوضاع حاد انسانی و حقوق بشری که مردم روهینگا در میانمار با آن روبرو هستند، خواستار شوید.
انتخابات اخیر میانمار و انتقال (قدرت سیاسی) به دولت تازه ای که رهبری آن را آنگ سان سوچی و حزب لیگ ملی دموکراسی او بر عهده دارند، رخدادهای مطلوبی است. گرچه اصلاحات ضروری در بسیاری از حوزهها پیشرفت کرده است، طرز رفتار با مردم روهینگا به شکل حیرت آوری (از این قاعده) مستثنی است. اصلاً معلوم نیست که آیا دولت جدید میانمار برای بهبود اوضاع تأسف برانگیز انسانی و حقوق بشری که مردم روهینگا در ایالت راخین با آن روبرو هستند، اقدام خواهد کرد یا خیر.
طبق گزارش اخیر وزارت امور خارجه آمریکا به کنگره درباره جلوگیری از فجایع در میانمار، بر اثر خشونت های سال 2012 میلادی حدود دویست نفر از (مسلمانان) روهینگا کشته و صد و چهل هزار نفر آواره شدند و اوضاع آنها هنوز «ناگوار» است. امروز، اکثر این صد و چهل هزار نفر در اردوگاه های کثیف آوارگان هستند. مسئول امور بشردوستانه سازمان ملل در ماه فوریه از این اردوگاه ها بازدید کرد و شرایط آنجا را «وحشتناک» دانست. بیش از یک میلیون (مسلمان) روهینگا در میانمار در حقوق بنیادی خود برای آزادی تردد، ازدواج یا بچه دار شدن، با محدودیتهای ادامه دار روبرو هستند. دسترسی به خدمات اورژانس درمانی و کمک های بشردوستانه نیز به شدت محدود است و گزارشهای بسیاری درباره مرگهای قابل اجتناب منتشر شده است. تبلیغات خشونت آمیز و ترویج نفرت در سخنرانی ها هنوز هم خطری برای مردم روهینگا و دیگر مسلمانان این کشور (میانمار) به شمار میرود. قوانین ملی که آشکارا حقوق بشر را در میانمار محدود میکند، (بالاخص) به مردم روهینگا آسیب خواهد زد. اینها شامل قوانین حفاظت از نژاد و مذهب و همچنین قانون شهروندی سال 1982 میلادی میشود. آنطور که در گزارش وزارت امور خارجه آمریکا نیز مشخص است، دولت (میانمار) امکان «تبعیض و هدف قرار دادن اعضای قوم روهینگا را فراهم کرده است».