اذعان به افزایش توان بازدارندگی مقاومت؛
رسانه صهیونیست:حزب الله دارای قویترین تشکیلات نظامی
روزنامه اسرائیلی:حزب الله درنظریه خودبرای بازدارندگی تغییراتی ایجادکردوبطورجدی خودرابه انواع واقسام موشکها مسلح کرد.
رسانه صهیونیستی اذعان کرد: امروز حزب الله لبنان قویترین تشکیلات نظامی را در اختیار دارد.
روزنامه اسرائیلی واللا در ادامه سلسله موضوعاتی که به نبرد ژوئیه 2006 (جنگ سی و سه روزه لبنان با رژیم صهیونیستی) اختصاص دارد امروز با انتشار مقاله جدیدی درباره دهمین سالگرد این نبرد به شرایط فعلی حزب الله پرداخت.
واللا نوشت: ده سال از زمانی که بیلبورد های تبلیغاتی بیروت مژده پیروزی الهی را دادند گذشت.. اکنون اصلی ترین تهدید امنیتی حزب الله، داعش یا گروههای افراطی دیگری مثل جبهه النصره است.
حزب الله از دهه هشتاد به بعد تحولات و وقایع بسیاری را پشت سر گذاشت و در دهه نود در نبرد زمینی با نیروهای ارتش اسرائیل مهارت کسب کرد. پس از عقب نشینی اسرائیل از جنوب لبنان در ماه می سال 2000 میلادی، شیوه کاری تازه ای را طراحی کرد: ایجاد پایگاههایی محکم در جنوب لبنان در سطح و زیر زمین، ایجاد زیستگاههای طبیعی و مسلح شدن به تجهیزات موشکی برای ایجاد قدرت بازدارنده در برابر اسرائیل .
هر از گاهی هم می خواست به نیروهای ارتش حمله کند. تا اینکه جنگ سال 2006 با ربوده و کشته شدن نظامیان ارتش آغاز شد.
واللا نوشت : در سالهای پس از جنگ، حزب الله در نظریه خود برای بازدارندگی تغییراتی ایجاد کرد و بطور جدی خود را به انواع و اقسام موشکها مسلح کرد. برخی می گویند اکنون حزب الله صد و پنجاه هزار موشک در اختیار دارد و آن را در مناطق مسکونی مثل روستاها، شهرهای جنوبی لبنان و یا دره بقاع، محل ذخایر فوق العاده حزب الله، مستقر کرده است. همه اینها با هدف آماده شدن برای نبرد دیگری با اسرائیل صورت می گیرد که بسیاری معتقدند اتفاق خواهد افتاد اما کی؟
واللا در ادامه اضافه کرد: مجموعه انفجارهای وحشتناکی که گروههای تندرو در مواضع حزب الله در منطقه ضاحیه در جنوب بیروت صورت دادند در کنار اشغالگریهای داعش در سوریه و عراق، موجب شد تصمیم راهبردی گرفته شود مبنی بر اینکه در صورتی که حزب الله با دشمن در سوریه نجنگد باید با داعش و امثال آن در حومه بیروت بجنگد. و به این ترتیب تصمیمی که رویکرد حزب الله را تغییر داد، گرفته شد. گزارشهای اسرائیلیها نشان می دهد یک سوم رزمندگان حزب الله اکنون در خاک سوریه هستند. تشکیلات تدارکاتی مورد نیاز برای تقویت این نیروها را تنها می توانیم تصور کنیم: ارزاق، البسه، تجهیزات نظامی و ادوات جنگی. حزب الله باید همه اینها را از لبنان به سوریه، یعنی صدها کیلومتر دورتر از وطن خود، منتقل می کرد.
از سوی دیگر یگانهای حزب الله نیز هر از گاهی مواضعشان را ترک می کنند و به کشور خود باز می گردند و جای خود را به یگانهای دیگری می دهند. این مسأله نشان دهنده حجم بالای نقل و انتقالهاست. حزب الله در جنگ سوریه به بلوغ رسید و از یک گروه تبدیل به تشکلی شد که ویژگیهای یک ارتش واقعی را داشت.
واللا نوشت: حزب الله جایگاهی سیاسی بدست آورده است، مسأله ای که در گذشته برای سران آن اهمیت جدی داشت. پس از ترور سید عباس موسوی در سال 1992 و هنگامی که حسن نصر الله در سی و سه سالگی بعنوان دبیر کل حزب الله منصوب شد، تصمیم گرفت در نظام سیاسی لبنان مشارکت کند.
طبیعتا این حزب دستاوردهایی هم از جنگهای داخلی سوریه داشت. چرا که تجربه نظامی قابل ملاحظه ای در این نبردها بدست آورد. حزب الله روشهای خود را تغییر داد ، یاد گرفت چگونه برخی مناطق را به اشغال خود درآورد یا مناطق مسکونی را پاکسازی کند و چطور از تانک و توپ و توانمندیهای فنی خود که به لطف ارتش سوریه و روسیه پیشرفت چشم گیری یافت، استفاده کند. امروز حزب الله ناوگانی از پهپادها را در اختیار و شبکه های ارتباطی ویژه ای در لبنان دارد و به همین سبب بیمی از اجرای انواع عملیات استراق سمع ندارد. حزب الله امروز قویترین تشکیلات نظامی را در اختیار دارد.
می توانیم برآورد کنیم اگر حزب الله به طور ناگهانی به مرزهای شمالی حمله کند چه خسارتهای عظیمی را بوجود خواهد آورد و شاید نبردی بسیار گسترده تر از جنگ قبلی را برای سلطه بر شهرکها یا گروگانگیری آغاز کند. سالهاست نظامیان ارتش اسرائیل با توهم احتمال اشغال بخشی از خاک سوریه (که در دست اسرائیل است) برای نبرد احتمالی با سوریه آموزش می بینند. سناریوی یک نیروی کماندوی سوری که تلاش می کند بخشی از جولان را اشغال کند.
به نظر می رسد آموزش اساسی باید در این زمینه باشد که احتمالا حزب الله، در صورت وقوع جنگ، یکی از شهرکهای اسرائیل را تصرف کند .