میزان حقوق کارکنان دولت کفاف هزینههای دندانپزشکی را نمیدهد
رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران گفت: میزان حقوق کارکنان دولت کفاف هزینههای دندانپزشکی را نمیدهد و این مشکلات باید از طریق پوشش بیمهای برطرف شود.
دکتر باقر شهنی زاده در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: ایمپلنت یک درمان جایگزین دندان های از دست رفته است و در مواردی که امکان نگهداری دندان در دهان وجود ندارد ایمپلنت توصیه می شود.
وی گفت: درصد موفقیت ایمپلنت در ایران در صورتی که تمام استانداردها رعایت شود 70 تا 80 درصد است.
دکتر شهنی زاده افزود: ایمپلنت در کشور ما با موفقیت بالایی همراه است اما این روش به علت استعمال مواد مخدر و سیگار، بیماری های پیشرفته داخلی، دیابت پیشرفته و پوکی استخوان کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه آمار پوسیدگی دندان در کشور ما بالا است، گفت: باید بخشی از پوشش بیمه برای بازگردان سلامت مردم هزینه شود که این همان سوبسید (یارانه) ای است که باید از سوی دولت برای مردم هزینه شود.
وی افزود: در این حالت بیمه ها در درمان دندانپزشکی می توانند خدماتی مثل ایمپلنت را نیز پوشش دهند و گرنه تنها پوشش بیمه ای کشیدن دندان و جرم گیری نمی تواند مشکلی از بیماران را برطرف کند.
شهنی زاده گفت: میزان حقوق کارکنان دولت کفاف هزینه های دندانپزشکی را نمی دهد و این مشکلات باید از طریق پوشش بیمه ای برطرف شود.
وی با بیان اینکه پوسیدگی دندان ایرانی ها براساس آخرین آمایش وزارت بهداشت حدود 5 و 8 دهم دندان است، افزود: باید تلاش کنیم از طریق آموزش و بالا بردن فرهنگ بهداشتی مهمترین عوامل پوسیدگی دندان را از بین برده و به استانداردهای جهانی که همان یک و 8 دهم دندان معیوب است برسیم.
رئیس انجمن دندانپزشکان عمومی ایران یادآور شد: ما در کشور7 میلیون بیمار دیابتیک داریم و اگر دیابت کنترل شود می توانیم پس از 3 تا 6 ماه حتی ایمپلنت هم برای بیماران انجام دهیم اما چون زخم در این بیماران خوب نمی شود بهتر است از این روش درمانی استفاده نکنند.
وی درخصوص سلامت دهان و دندان کودکان گفت: وزارت بهداشت در برنامه ای برای کودکان 6 تا 14 ساله به صورت رایگان در کلیه مراکز بهداشتی، خدمات دندانپزشکی ارائه می کند تا میزان پوسیدگی دندان کودکان را در کشور کاهش دهد.