سایت پرنده نگری در شمال غرب پایتخت احداث می شود
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از راه اندازی سایت پرنده نگری بوستان خوارزم در منطقه 2 در آینده ای نزدیک خبر داد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد مهدی گلمکانی گفت: احداث این سایت به همت یک خیر اتفاق می افتد که در واقع یک نذر محیط زیستی محسوب می شود .
وی با بیان اینکه پرندهنگری (Birdwatching) از زیرمجموعههای طبیعتگردی یا اکوتوریسم محسوب می شود، افزود: این فعالیت در حال حاضر پرمخاطبترین شاخه اکوتوریسم در دنیا تلقی میشود در این فعالیت مخاطبان به رصد پرندگان در محیط کاملا طبیعی برای پرندگان میپردازند و از تماشای آنها لذت می برند. ضمن اینکه محققان نیز برای انجام کارهای تحقیقاتی می توانند از آن بهره ببرند.
گلمکانی در خصوص تجهیزات مورد استفاده برای سایت پرندهنگری تصریح کرد: این تجهیزات شامل دوربین دوچشمی، کتاب راهنما، دفترچه یادداشت و دوربین عکاسی است که معمولا در سایت های پرندهنگری موجود است و همراه با کارشناسان پرندهنگری مستقر در سایت با ارائه گزارش علمی در خدمت علاقه مندان ارائه میشود.
رئیس ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اینکه شهرها عرصههایی نیستند که در آنها فقط انسانها حق زندگی داشته باشند، افزود: میتوان در محیطهای شهری انواع گوناگونی از موجودات زنده اعم از گیاهان یا جانوران را نیز مشاهده کرد که آنها هم زندگی میکنند.
وی با تاکید بر اینکه در واقع آشنایی با پرندگان و آگاهی از نیازهای زیستی آنها ما را وامیدارد تا به اهمیت روشهای حفاظت از محیط زیست شهری توجه بیشتری کنیم، گفت: در این محیطها، زندگی همه موجودات به نحوی با یکدیگر پیوند نزدیک دارد و هر اتفاق ناخوشایندی که برای آنها رخ دهد، عملا میتواند بر محیط زیست شهروندان و سلامت روح و روان آنها تأثیر منفی گذارد.
گلمکانی با اشاره به اهداف ایجاد سایت پرندهنگری گفت: آشنایی با گونههای مختلف پرندگان و نحوه زیست آنها (زیستگاه، آشیانگزینی، تغذیه و زادآوری)، توسعه، رونق و ترویج صنعت اکوتوریسم در محیط های شهری و همچنین بیان اهمیت و ارزش زیست محیطی پرندگان و نقش آنها در اکوسیستم های شهری از جمله این اهداف است.
وی با اشاره به گونه های مختلف پرندگان در سایت پرنده نگری بوستان خوارزم گفت: برخی پرندگان به صورت بومی، مهاجر بهاره و تابستانه، مهاجر پاییز و زمستان و همچنین برخی نیز به عنوان مهاجر عبوری هستند این در حالیست که برخی از این گونهها از مسافتهای بسیار دور به این پارک می آیند. برخی از گونهها نیز از همسایه های شمالی کشور به این پارک مهاجرت میکنند.
گلمکانی با اشاره به مهمترین گونه های شاخص پرندگان این بوستان افزود: سار، شاهطوطی، گنجشک خانگی، کلاغ ابلق، چرخریسکبزرگ، بلبل خرما، گنجشک درختی، دمجنبانک ابلق، مینا، کبوترچاهی و قمری خانگی از مهمترین گونههای شاخص این پارک است. برخی گونه های مهاجر نیز شامل ماهیخورک، سهره دمگاه سفید، سهره جنگلی و ... می شود.