ثبت نام دورههای بدون آزمون دانشگاه آزاد از نیمه دوم مرداد
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: نام نویسی برای پذیرش در دوره های بدون آزمون این دانشگاه از نیمه دوم مرداد آغاز می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی علوی فاضل در نشست خبری افزود: متقاضیان برای نام نویسی در این دوره ها باید به سامانه اینترنتی به نشانی
www.azmoon.org مراجعه کنند.
وی گفت: داوطلبان پس از ثبت نام در این دوره ها، برای ارئه مدارک به واحد دانشگاهی مراجعه و ثبت نام قطعی می کنند و از ابتدای ترم تحصیلی مشغول به تحصیل می شوند.
علوی فاضل افزود: با پذیرش بدون آزمون در دانشگاه آزاد اسلامی، آزمون برای 97 درصد از رشته های این دانشگاه برداشته شده است و هر داوطلب می تواند براساس علاقه به ادامه تحصیل بپردازد.
وی درباره اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد این دانشگاه گفت: نتایج نهایی این آزمون نیمه دوم شهریور اعلام می شود.
علوی فاضل افزود: نتایج دوره های بدون آزمون کارشناسی ارشد نیز که مخصوص نفرات برتر دوره های کارشناسی است نیز نیمه دوم شهریور اعلام می شود.
علوی فاضل درباره اعلام نتایج آزمون دکتری تخصصی نیز افزود: مصاحبه های این آزمون تا 21 مرداد به پایان می رسد.
وی با بیان اینکه نتایج آزمون دکتری تخصصی این دانشگاه نیمه دوم شهریور اعلام می شود گفت: نتایج بر اساس 75 درصد نمره آزمون کتبی و 25 درصد نمره مصاحبه و سوابق آموزشی و پژوهشی داوطلبان است.
علوی فاضل افزود: انتخاب رشته های با آزمون دانشگاه آزاد نیز پس از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری آغاز می شود.
وی گفت: علاقه مندان براساس نمره ای که سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می کند باید به سامانه اینترنتی www.azmoon.org مراجعه و انتخاب رشته کنند.
علوی فاضل افزود: رقابت داوطلبان در رشته های با آزمون دانشگاه آزاد در گروه های پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی و پیراپزشکی بیشتر است و این رشته ها 3 تا 4 درصد از کل رشته های دانشگاه آزاد در مقطع ورود به دانشگاه را شامل می شوند.
وی گفت: براساس نتایج آزمون سال های گذشته، اختلاف نمره میان پذیرفته شدگان دانشگاه دولتی و آزاد وجود ندارد و یا بسیار اندک است.
رشته فاقد مجوز نداریم
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رشته فاقد مجوز در این دانشگاه نداریم.
علوی فاضل افزود: در دفترچه های راهنمای ثبت نام آزمون سال 1395 حتی یک رشته فاقد مجوز نداریم و همه رشته های با آزمون و بدون آزمون در مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دارای مجوز است.
وی گفت: براساس سیاست کیفی سازی که برای ارتقای دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد، مورد توجه قرار گرفته است، از آبان پارسال کار ارزیابی کیفی این دوره ها را با توجه به استانداردهای آموزشی آغاز کردیم.
علوی فاضل افزود: براساس بررسی های انجام شده در بسیاری از رشته ها از استانداردهای آموزشی نیز فراتر رفته ایم، بطور مثال تعداد اعضای هیئت علمی در یک گروه آموزشی از استانداردهای تعریف شده نیز بیشتر است.
وی گفت: چنانچه هر یک از واحدهای دانشگاهی در ارتقای استانداردهای علمی و آموزشی کوتاهی کند، پذیرش دانشجو در آن رشته محل را متوقف می کنیم.
علوی فاضل افزود: استخدام یک عضو هیئت علمی در این دانشگاه سالانه بین50 تا 70 میلیون تومان هزینه دارد.
وی گفت: هم اکنون حدود 28 هزار رشته محل در مقاطع مختلف تحصیلی در این دانشگاه داریم.
علوی فاضل افزود: تیم تشکیلاتی جعلی پذیرش در دانشگاه پارسال کشف و خنثی شد و متهمان نیز دستگیر شدند.
وی با بیان اینکه پرونده این متهمان هم اکنون در مراجع قضایی در حال بررسی است گفت: این افراد با دریافت مبالغ کلان و به داوطلبان و خانواده های آنان وعده می دادند که افراد در رشته های پزشکی پذیرش خواهند شد.
علوی فاضل افزود: خانواده ها به این وعده ها و تبلیغات دروغین توجه نکنند و توجه داشته باشند که داوطلبان براساس آزمون و نمره امتحانی پذیرش خواهند شد.
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شماره تلفن 4743 مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آماده مشاوره دادن به صورت تلفنی و حضوری در خصوص انتخاب رشته و راهنمایی داوطلبان است.
ظرفیت پذیرش در مقایسه با پارسال افزایش نخواهد یافت
سخنگوی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ظرفیت های پذیرش در این دانشگاه در مقایسه با پارسال افزایش نداشته است.
علوی فاضل افزود: ظرفیت پذیرش در گروه علوم پزشکی در مقایسه با سال 92 به حدود یک سوم کاهش یافته است.
وی گفت: در سال 1392 حدود 27 تا 28 هزار نفر در مقاطع مختلف رشته های گروه علوم پزشکی پذیرش می شدند که این رقم هم اکنون به حدود 9 تا 10 هزار نفر کاهش یافته است.
علوی فاضل افزود: ظرفیت پذیرش در دوره های کارشناسی ارشد این دانشگاه حدود 170هزار نفر و در دوره های دکتری تخصصی نیز حدود 10 تا 12 هزار نفر است.
وی با بیان اینکه در دوره های کاردانی و کارشناسی نیز حدود یک میلیون نفر ظرفیت پذیرش دانشجو داریم گفت: پیش بینی می کنیم امسال500 تا 550 هزار نفر ورودی جدید در مهرماه داشته باشیم.
علوی فاضل در پاسخ به پرسشی افزود: براساس صورتجلسه ای که معاون وزیر علوم نیز در آن حضور داشت، ادامه تحصیل ورودی های 1394 و قبل از آن بلامانع است.
وی با بیان اینکه همه رشته های این دانشگاه دارای مجوز است گفت: تمامی مدارک فارغ التحصیلان دانشگاه معتبر است و در مدارک جدید فارغ التحصیلی نیز مصوبه مجلس شورای اسلامی قید می شود و کسی نمی تواند بگوید قانون را قبول ندارم.
علوی فاضل در پاسخ به پرسشی درباره ممیزی رشته های دانشگاهی افزود: تاکنون حدود90 درصد رشته ها ممیزی شده اند و در این باره تلاش کردیم که ضمن رعایت قوانین حقوق داوطلب نیز مراعات شود.
وی در خصوص انتخاب رشته داوطلبان گفت: همه داوطلبان براساس دو عامل نمره و علاقه مندی انتخاب رشته کنند تا نیازی به مشاوره برای انتخاب رشته نداشته باشند.
علوی فاضل افزود: هم اکنون حدود 500 هزار ظرفیت خالی در کد رشته محل های مختلف داریم که این موضوع نیاز به کارشناسی دارد و امیدواریم براساس ابلاغ رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی وضع همه دانشگاه ها در این باره بررسی شود.