ایرج حریرچی:
53 و نیم درصد تختهای بیمارستانی فرسوده هستند
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: 53 و نیم درصد تختهای بیمارستانی فرسوده هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ ایرج حریرچی در هشتمین همایش بین المللی مدیریت بیمارستانی افزود: جمعیت کشور رو به سالمندی است و نیاز به تخت بیمارستانی رو به افزایش است در حالی که هنوز نتوانسته ایم به متوسط منطقه برای تخت بیمارستانی برسیم.
وی با اشاره به اینکه انتقال تجربیات می تواند دانش بومی در کشور ایجاد کند گفت: در حوزه مدیریت بیمارستانی هنوز به وضع مطلوب نرسیده ایم و فاصله قابل توجهی با آن داریم.
حریرچی اضافه کرد: بیمارستان در حوزه سلامت در انتهای زنجیره خدمات قرار دارد اما افزایش خدمات بیمارستانی یکی از عوامل مهم ایجاد رضایت از حوزه بهداشت و درمان است و می تواند حمایت سیاسی و اجتماعی لازم برای تأمین منابع در حوزه سلامت را موجب شود.
وی افزود: پارسال حدود 820 میلیون بار مراجعه سرپایی داشتیم که 8 و نیم میلیون بار آن در حوزه بستری بوده است همین نسبت یک به صد بستری تأثیر بسیاری در حمایت و اصلاح حوزه سلامت دارد.
حریرچی گفت: در حوزه سلامت و خصوصاً در بیمارستان ها احتیاج به مدیران توانمند و آموزش دیده داریم که علاوه بر دانش به مهارت های شناختی لازم مسلط باشند تا به موقع بتوانند ارتباط های لازم را برقرار کنند و رضایت مدیران داخل و خارج نظام سلامت را برآورده سازند.
وی افزود: ما طبق روش سنتی در مدیریت بیمارستان ها عمل کرده ایم یعنی مدیران باید هیئت علمی باشند؛ درحالی که باید مدیرانی غیر از حوزه سلامت وارد شوند یعنی مدیر بیمارستان باید در رشته مدیریت بیمارستانی یا مدیریت تحصیل کرده باشد.
حریرچی گفت: در کشورهای توسعه یافته وزیر بهداشت و بخش مدیریت بیمارستانی پزشک نیستند.
وی با اشاره به اینکه در دوره اخیر مدیر غیر پزشک را در وزارت بهداشت تجربه کرده ایم افزود: هم اکنون 3 نفر از معاونان اصلی وزارت بهداشت پزشک نیستند.
وی گفت: ما در حال جراحی حوزه سلامت هستیم و با طرح تحول نظام سلامت اقدامات اساسی را در نظام سلامت انجام داده و می دهیم.
دکتر حریرچی افزود: برخی منتقدین معترضند که در طرح تحول نظام سلامت بسیاری از منابع به بخش درمان اختصاص یافته است در حالی که 58 و 6 دهم درصد از کل اعتبار به بخش درمان اختصاص داشت که هم اکنون به 62 درصد رسیده است.
وی گفت: اما در بخش بهداشت که در دهه80 شمسی 4 و نیم درصد کل بودجه اختصاص داده می شد این رقم در سال اول نظام تحول سلامت به 9 درصد رسید یعنی دو برابر شد.
قائم مقام وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: میزان منابع بهداشتی درمانی و سهم بهداشت در سال از کل درآمد ناخالص ملی را افزایش دادیم و از 6 و 3 دهم به 7 و3 دهم در یک سال افزایش یافت که باید به طور متوسط منطقه به عدد 8 و نیم یا 10 و نیم برسد.
دکتر حریرچی افزود: در تأمین منابع مالی در حوزه سلامت موفق عمل کرده ایم؛ برای یک تا دو دهه پرداختی از جیب مردم 52 تا 58 درصد بود که اکنون به 40 درصد کاهش یافته است.
وی گفت: هر چند کشور از لحاظ اقتصادی رتبه هفدهم دنیا را دارد اما از نظر سرانه درآمدی فردی بین رتبه 80 تا 85 قرار داریم پس باید از توان مدیریتی و درایت بیشتر برای استفاده از منابع مالی استفاده کنیم.
دکتر حریرچی افزود: با توجه به محدودیت منابع مالی باید اولویت گذاری توسط سیاست گذاران حرفه ای برای خروج از این وضع صورت گیرد.
قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر اقدامی که در بیمارستان انجام می شود باید هدف اصلی آن خدمت به مردم باشد و همچنین به افزایش سلامت، محافظت مالی و پاسخگویی به نیازهای غیربهداشتی مردم نیز توجه شود زیرا کل نظام سلامت با این هدف ها برنامه ریزی شده است.
هشتمین همایش بین المللی مدیریت بیمارستانی از امروز به مدت 3روز در مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار می شود.