7 میلیارد دلار درآمد ارزی با صرفهجویی در مصرف گاز
مدیر عامل شرکت ملی گاز: با 10درصد صرفهجویی روزانه درمصرف گاز سالانه 6 تا 7 میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل می شود.
حمیدرضا عراقی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: با صرفه جویی 10 درصدی درمصرف گاز در طول برنامه ششم توسعه، 120 میلیون متر مکعب گاز در روز و حدود 50 میلیارد متر مکعب در سال صرفه جویی می شود که اگر این میزان را در حداقل قیمت 10 سنت ضرب کنیم سالانه حدود 7 میلیارد دلار درآمد ارزی عاید کشور می شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون 600 میلیون متر مکعب در روز تولید گاز داریم که در اوج مصرف این میزان تولید به میلیون متر مکعب هم می رسد اضافه کرد: با بهره برداری از مراحل جدید تولید گاز در عسلویه و در افق برنامه ششم تولید گاز کشور به یک میلیارد و 200 میلیون متر مکعب در روز و دو برابر میزان تولید کنونی خواهد رسید.
وی افزود: با افزایش تولید گاز، علاوه بر تأمین مصرف گاز شهرها و روستاها، سیاست ما راه اندازی پتروشیمی هاست ضمن اینکه در افق برنامه ششم توسعه، روزانه ظرفیت 100 تا 200 میلیون متر مکعب صادرات گاز را دارا هستیم.
عراقی گفت: صادر نشدن گاز به این معنی نیست که اگر بازار را پیدا نکنیم گاز روی دست ما بماند بلکه روش هایی مانند تزریق گاز، تبدیل گاز به ال ان جی و سی ان جی و افزایش سهم سوخت وسیله نقلیه از گاز از راهکارهای استفاده بهینه از مازاد گاز تولیدی است.
وی افزود: ایران جایگاه ویژه ای در تأمین گاز کشورهای منطقه دارد که تحقق این امر نیازمند تعامل بین المللی است البته با عراق توانستیم موضوع را حل کنیم و امیدواریم برای بقیه کشورها مانند عمان، امارات و کویت راه حل هایی را پیدا کنیم که بتوانیم قراردادهای بلند مدت تأمین گاز با این کشورها و کشورهایی مانند افغانستان، چین و هند منعقد کنیم.
* 120 میلیون مترمکعب گاز در روز به ظرفیت صادرات افزوده می شود
اجرای طرحهای بهینه سازی مصرف گاز در برنامه ششم توسعه امکان افزایش روزانه 120 میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت صادرات کشور را فراهم می کند.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، گفت: هم اکنون روزانه 700 میلیون مترمکعب گاز در بخشهای مختلف، مصرف میشود و این مقدار تا پایان برنامه ششم توسعه به 1,2 میلیارد مترمکعب می رسد.
حمیدرضا عراقی افزود: با آگاهی بخشی رسانه ها به مشترکان، امکان بهینه سازی مصرف گاز فراهم می شود و می توان این گاز را به ارزش افزوده تبدیل کرد.
وی در ادامه با اشاره به ثبت رکورد گازرسانی به نیروگاهها در هفته گذشته اظهار کرد: طی روزهای گذشته با افزایش مصرف برق کشور شاهد تحویل روزانه 250 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاهها بودیم.
به گفته معاون وزیر نفت در امور گاز، هم اکنون 90 درصد نیروگاههای کشور از گاز طبیعی بعنوان سوخت مصرفی استفاده می کنند.
معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان این که هم اکنون گاز تولید شده در کشور معادل 6 میلیون بشکه نفت در روز است گفت: حدود 50 هزار مگاوات ساعت برق کشور با انرژی گاز تولید و در کشور مصرف می شود.
وی با بیان این که شرکت ملی گاز ایران، زنجیره ارزش است و وظیفه فرآورش تا توزیع گاز را برعهده دارد، اظهار کرد: افزون بر این وظایف، طرح های توسعه صنعت گاز کشور نیز در کشور اجرا می شود.
عراقی با بیان این که هم اکنون ساخت هزار کیلومتر خطوط گاز استانی در حال اجراست، ادامه داد: بر اساس برنامه خط نهم و یازدهم سراسری باید اجرا و خط ششم سراسری نیز باید تکمیل شود.
به گفته مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، تاکنون 20 هزار روستا به شبکه سراسری پیوسته و گازرسانی به پنج هزار روستا نیز در دست اجراست.
وی در پایان یادآور شد: دوشنبه هفته آینده (11 مرداد) آیین پنجاهمین سالگرد تاسیس شرکت ملی گاز ایران با حضور مقامات ارشد کشور در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار می شود.
*وصول مطالبات برای تأمین یارنه نقدی هدفمندی
مدیر عامل شرکت ملی گاز گفت: اگر ما مطالبات مان را از صنایع مختلف و مصارف گاز خانگی وصول نکنیم پول یارانه های نقدی به دست نمی آید.
حمیدرضا عراقی در پاسخ به پرسشی درباره علت قطع گاز برخی واحدهای تولید از جمله قطع گاز کارخانه سیمان نائین با بیان اینکه مشکل صنایع سیمان را باید دولتی ها حل کنند افزود: به دستور دولت از نیروگاه ها، هزینه ای بابت گاز، دریافت نمی شود اما درباره صنایع، دولت قیمت مشخصی را برای فروش به ما اعلام کرده که باید پس از فروش، سهم سازمان هدفمندی و دولت را پرداخت کنیم.
وی اضافه کرد: شرکت ملی گاز از فروش هر متر مکعب گاز فقط 300 ریال بابت هزینه های جاری، حفظ و نگهداری شبکه و تأسیسات برداشت می کند اما بقیه پول مربوط به هدفمندی و دولت است.
عراقی گفت: در سه ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، مصرف گاز صنعت بیشتر شده که نشان می دهد رکود وجود ندارد اگر رکود وجود دارد بنگاه ها می توانند تولید نکنند اما وقتی تولید می کنند یعنی رکود نیست و می توانند گاز را مصرف کنند.
وی افزود: درباره رفع مشکل واحدهای تولیدی مانند سیمان، دولت و استانداران باید کمک کنند زیرا استاندار نماینده دولت در وصول مطالبات است و این فشار دولت است. یا بازار مصرف برای سیمان پیدا کنند یا به صنایع دیگر بدهند ما نمی توانیم مطالبات مان را نگیریم حتما باید این پول را بگیریم زیرا سازمان هدفمندی این پول را از ما می خواهد.
عراقی در پاسخ به این پرسش که آیا با قطع گاز واحد سیمان نائین، مطالبات شما وصول می شود یا خیر؟ گفت: اکنون که گاز این واحد را قطع کردیم به جای دیگری که مصرف می کند می فروشیم.