فعالیت بیش از 3 تا 5 هزار عینک فروشی غیر مجاز
عضو هیات علمی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیش از 3 تا 5 هزار مرکز فروش عینک غیر مجاز در حال فعالیت هستند.
محمد آقازاده امیری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: نور آفتاب نه تنها در تابستان بلکه در روزهای ابری هم دارای اشعه مضر یو وی (uv) است و می تواند در بروز بسیاری از ناراحتی های چشمی تاثیر مستقیم داشته باشد.
وی گفت: سازمان بهداشت جهانی نیز گزارش هایی در خصوص اثر نور آفتاب در بروز کاتراکت یا آب مروارید در سال های اخیر ارائه کرده است و به همین جهت ضرورت دارد از عینک آفتابی نه به عنوان یک وسیله زینتی بلکه برای محافظت از چشم در برابر اشعه مضر آفتاب استفاده شود.
امیری با بیان اینکه اشعه مضر یو وی (uv) می تواند به قرنیه و شبکیه چشم آسیب زند افزود: آسیب های چشمی شبکیه؛ سرطان های چشم؛ ناخنک و اپی اسکلریت بخشی از عوارضی است که نور خورشید در آن نقش دارد.
عضو هیات علمی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: استفاده از عینک آفتابی استاندارد نیازمند تهیه از مراکز مجاز عرضه عینک است که از وزارت بهداشت و درمان مجوز دارند اما متاسفانه هم اکنون حدود 3 تا 5 هزار مرکز غیرمجاز در حال خرید و فروش عینک آفتابی هستند.
وی افزود: بیشترین آسیب نور خورشید در ساعات بین 10 صبح تا 2 بعداز ظهر که خورشید در بلند ترین ارتفاع خود قرار دارد به چشم وارد می شود و ضرورت دارد از عینک آفتابی استفاده شود که بیش از 90 درصد اشعه خورشید را جذب کند.
امیری گفت: تست کردن عینک های آفتابی در مغازه ها کفایت نمی کند بنابراین افراد متقاضی این عینک ها باید به مراکزی که دارای دستگاه uv سنج هستند مراجعه کنند.
وی در ادامه با توضیح اینکه در مغازه ها فقط عینک را روی دستگاهی که طول موج را نشان می دهد قرار می دهند افزود: دستگاه های uv سنج در مراکز تحقیقاتی که از وزارت بهداشت و درمان مجوز دارند وجود دارد.