تاثیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر بورس کالای ایران کم رنگ است
مدیرعامل بورس کالای ایران گفت : تاثیر خروج انگلیس از اتحادیه اروپا بر بورس کالا بسیار کمرنگ بوده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ حامد سلطانی نژاد افزود : معاملات در بورس کالای ایران بیشتر از آنکه وابسته به متغیرهای خارجی باشد تابع تحولات در اقتصاد داخلی است و آثار برگزیت در بازار بورس کالای ایران بسیار کمرنگ بوده و خواهد بود و بورس کالا با توجه به سیاستهای دولت در حوزه خروج از رکود، امیدوار روزهای بهتری است.
سلطانی نژاد گفت : پس از گذشت یک ماه از رای به خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، میتوان تحلیل بهتری از آثار این تصمیم بر بازارهای کالایی و معاملات در بورس کالای ایران داشت و بررسی نظر تحلیلگران بازارهای کالایی در روزهای قبل از رایگیری و حتی روزهای ابتدایی پس از رایگیری موید این نکته بود که با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، دلار تقویت می شود و قیمت نفت کاهش خواهد یافت و در نتیجه این دو تغییر قیمت کالاها به ویژه فلزات پایه و محصولات پتروشیمی با کاهش مواجه خواهد شد.
وی اظهار داشت : بررسی تغییرات قیمت کالاها در بازارهای جهانی نشان میدهد برغم اینکه پیشبینیها بر تغییرات قابل توجه قیمتها بود ولی قیمتها پس از یک کاهش اندک در روزهای ابتدایی، دوباره روند افزایشی گذشته را در پیش گرفته است.
سلطانی نژاد گفت : بررسی تحولات اقتصادی در دهههای اخیر نشان میدهد اقتصاد دنیا با تدابیر لازم عکسالعملهای خود به شوکها را به مرور زمان بهبود بخشیده است. زمانی بود که افزایش قیمت نفت در دنیا تبدیل به تورمهای ملی در کشورهای عمده مصرفکننده و در سرتاسر دنیا میشد اما امروزه قیمت نفت هم افزایش شدید و هم کاهش شدید را تجربه میکند ولی این تغییرات تاثیر بسیار ناچیزی را در اقتصاد دنیا ایجاد می کند.
مدیر عامل بورس کالا افزود : در اقتصاد کنونی وزن متغیرهای مختلف دچار تغییرات اساسی شده است، انگلستان برغم اینکه در گذشتهای نه چندان دور از تاثیرگذارترین کشورهای دنیا بود ولی در اقتصاد کنونی این جایگاه در اختیار کشورهای دیگری نظیر چین و هند قرار گرفته است.
سلطانی نژاد اظهار داشت : بررسی بازارهای داخلی انگلستان نشان میدهد، این اقتصاد خود انگلستان بود که اصلیترین تاثیرپذیری را از تصمیم به خروج از اتحادیه داشته، زیرا انگلیس جز در بهرهبرداری از مزایای تجارت با اتحادیه اروپا، در بقیه زمینه ها عملاً بیرون از اتحادیه اروپا بوده است و آزادی جابهجایی سرمایه، آزادی مهاجرت و تا حدودی آزادی خدمات را نپذیرفته بود و فقط در تجارت کالاها همراه اتحادیه اروپا طی دهههای اخیر بود. در طی این سالها انگلستان به دنبال جایگاه خاصی در درون اتحادیه اروپا بود که سایر کشورهای اتحادیه قبول نمیکردند.
وی افزود : برخی از تحلیلگران تاثیرات خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را با تاثیرات فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی مقایسه کردند، غافل از اینکه اقتصاد دنیا نشان داده از تجربه شوکهای گذشته درس میگیرد. تحولات در روزهای اخیر بیانگر آن است هرچند خروج انگلستان در اقتصاد دنیا و بازارهای کالایی بیتاثیر نبود ولی این تاثیرات بسیار ناچیزتر از پیشبینیهای اکثر کارشناسان بوده است و در صورتی که اقتصادهای نوظهور در کنار اقتصاد آمریکا بتوانند از رشد مناسبی برخوردار شوند، روند افزایش قیمت کالاها در بازارهای جهانی که در ماههای قبل از برگزاری رفراندوم آغاز شده بود ادامه خواهد یافت.