اختصاصی - نقویحسینی: عربستان پشت پرده حادثه تروریستی مونیخ
گزارش برجامی وزارت خارجه نیازمند جزئیات بیشتری است
سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی مجلس:وزارت خارجه باید باتوجه به « شروط مندرج در ابلاغیه رهبرانقلاب دراجرای برجام»، گزارش دقیق تری ارائه می داد.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما افزود: گزارش دوم وزارت امور خارجه که در 41 صفحه به کمیسیون امنیت ملی تحویل داده شده دارای 5 فصل جداگانه است.
سید حسین نقوی حسینی با بیان اینکه در فصل اول این گزارش به کلیات اشاره شده است اظهار داشت: در فصل دوم و سوم لغو تحریمها به لحاظ زیرساختهای قانونی و در میزان عمل مورد بررسی قرار گرفته است و در فصول بعد نیز موضوع صنعت هستهای و اجرای طرحهای توسعه هستهای و نهایتا چالشهای موجود بر سر راه اجرای برجام مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک گفت: اگرچه این گزارش نسبت به گزارش نخست وزارت امور خارجه که در 26 فروردین و در دوره سه ماهه نخست اجرای برجام به کمیسیون ارائه شد، گزارش دقیقتری است، اما همچنان نقایصی نیر در ان مشاهده می شود.
وی با بیان اینکه با وجود این مسائل، گزارش در برخی از بخشها همچنان به کلیات پرداخته است، افزود: به عنوان مثال پرونده پی ام دی و بسته شدن آن شرط اجرای برجام بوده است اما در گزارشها شاهد هستیم که همچنان صحبت از پی ام دی می شود و مسئله، همچنان کش دار است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه باید به صورت دقیق خاتمه پی ام دی روشن شود گفت: علاوه بر این موضوع فعالیتهای موشکی جمهوری اسلامی ایران نیز - که نه در برجام قابل مذاکره بوده است و نه در برجام صحبتی از آن شده است - باید مشخص شود.
نقویحسینی افزود: با وجود این مسائل متاسفانه شاهد هستیم که آقای بان کی مون در گزارش خود به این مسئله اشاره کرده و مورد استناد قرار داده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه این مسائل در متن برجام نیامده است، اما آقای بان کی مون این فعالیتها را مغایر با روح برجام می داند.
نقویحسینی تاکید کرد: بسیار خوب بود اگر گزارش وزارت امور خارجه به صورت آشکارتری در مورد این موضوع شفاف سازی می کرد تا زمینه بحث و گفتگوی دیگران در مورد مسائلی که در برجام نیامده فراهم نشود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه در خصوص لزوم قرارگرفتن مجلس در جریان ریزقراردادهای پسابرجام گفت: دو موضوع باعث می شود مجلس در جریان توافقات، قراردادها و اقدامات پس از برجام قرار گیرد.
نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک افزود: علت نخست این است که طبق قانون اساسی باید همه توافقات ، قراردادها و مقاوله نامه های بین المللی به تائید مجلس برسد و این موضوع تنها مربوط به برجام نمی شود.
نقویحسینی اضافه کرد: علت دوم نیز این است که مجلس ناظر بر اجرای برجام است و کمیسیون امنیت ملی نیز با توجه به وظیفه ذاتی خود و از سوی قوه مقننه باید بر اجرای برجام نظارت کند.
وی با بیان اینکه مجلس باید در جریان همه جزئیات برجام قرار گیرد اظهار داشت: یکی از اهداف آمریکایی ها در اجرای برجام، قراردادن برجام بعنوان زمینه نفوذ و سلطه بوده است که البته ما هرگز اجازه این زمینه نفوذ را نخواهیم داد.
نقویحسینی گفت: مجلس باید این اطمینان را نیز حاصل کند که در توافقات بعدی نیز خط نفوذ و اثرگذاری آمریکا و غرب دیده نشود.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ضمن مثبت ارزیابی کردن گزارش دوم وزارت خارجه از برجام گفت: با وجود دقت این گزارش نسبت به گزارش نخست ، گزارش همچنان نیازمند دقت بیشتر ، پرداختن به جزئیات و استناد کردن به اسناد بالادستی است.
* عربستان سعودی پدر داعش و القاعده است
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با محکوم کردن حادثه تروریستی مونیخ افزود:جمهوری اسلامی ایران خود زخم خورده تروریسم است و با توجه به 17 هزار شهید ترور در کشور ، به خوبی درک می کند که ترور و تروریست به چه معناست.
وی ضمن ابراز امیدواری در خصوص برخورد هرچه سریعتر با عوامل این حادثه تروریستی اظهار داشت: ما همچنان اطمینان داریم که منشا این ترور نیز مانند ترورهای پیشین در فرانسه و سایر کشورها ، گروههای تروریستی هستند که مورد حمایت برخی کشورها از جمله عربستان سعودی هستند.
نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک گفت: همه می دانیم که عربستان پدر داعش و القاعده است و این گروهها امروز در اقصی نقاط جهان در حال انجام عملیات تروریستی هستند.
نقویحسینی تصریح کرد: عربستان حادثه مونیخ را بهانه قرار داده تا با انحراف افکار عمومی نشان دهد همه عملیات تروریستی در کشورهای اروپایی برعهده عربستان و داعش نیست.
وی افزود: ما مطمئن هستیم پشت این حملات نیز عربستان قرار دارد و با هزینه هایی که این کشور انجام می دهد، احتمالا در آینده نیز شاهد هستیم که عربستان این نوع ترورها را با ملیت های دیگر به راه بیندازد تا افکار عمومی منحرف شوند.
وی در پایان تصریح کرد: ما هر نوع حادثه تروریستی را محکوم و اعلام آمادگی می کنیم تا برای مقابله با تروریسم، نهایت همکاری را در عرصه جهانی داشته باشیم.