هم اکنون 67 درصد موالید زنده کشور زیر پوشش طرح غربالگری شنوایی قرار دارند
به گزارش خبرنگار خراسان
رضوی،خبر گزاری صدا و سیما، رئیس گروه غربالگری مرکز توسعه پیشگیری سازمان
دکتر محسن فیروزبخت با بیان اینکه یکی از این برنامه ها افزایش تعداد واحدهای غربالگری شنوایی است افزود: آموزش نیروها یکی دیگر از دیگر برنامه ها است که کار در این زمینه نیز شروع شده است
او با تاکید بر این که که بایدرقم پوشش غربالگری در کشور به 100 درصدافزایش یابدتاکید کرد: حساس سازی مردم در زمینه اهمیت و ضرورت انجام غربالگری شنوایی برای نوزادان و تاثیر آن در پیشگیری از بروز معلولیت شنوایی در نوزاد از مسائلی است که امسال در سطوح مختلف کشور انجام می شود.
دکتر محسن فیروزبخت با اشاره به اینکه بیش از یک دهه از اجرای برنامه غربالگری شنوایی در کشور می گذرد،افزود: در این بخش دستاوردهای خوبی حاصل شده و کشف و مداخله به موقع در این خصوص، از بروز معلولیت شنوایی در هزاران کودک جلوگیری کرده است.
رئیس گروه غربالگری مرکز توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی تاکید کرد: از جمله راهکارهایی که می تواند در همکاری و همراهی بیمارستان های خصوصی در اجرای طرح غربالگری شنوایی موثر باشد، اجرای دستورالعمل ها و راهکارهای اجرایی وزارت بهداشت در این زمینه است که با امضای تفاهم نامه مشترک بین سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت در این زمینه تلاش میکنیم.
دکتر محسن فیروزبخت با اشاره به قیمت بالای تجهیزات کمک توانبخشی و غربالگری گفت: تازمانی که موفق به تولید تجهیزات در داخل کشور نباشیم ناچار به خرید تجهیزات گران قیمت خارجی هستیم.
اوتاکید کرد: هزینه تحمیل شده به جامعه به واسطه یک کودک بامعلولیت ناشنوایی به مراتب بالاتر و سنگین تر از هزینه تجهیزات درمانی و کمک توانبخشی است.
دکتر فیروزبخت افزود : پارسال حدود3هزار نوزاد نیازمند مداخلات درمانی به واسطه وجود مشکلات شنوایی در کشور شناسایی شدند و از معلولیت شنوایی آنهاجلوگیری شد.
او افزود: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی 5 و سه دهم درصد جمعیت جهان در هر کشور ناشنوا هستند.
نخستین سمپوزیوم شناسایی و مداخله زودهنگام شنوایی نوزادان امروزدر مشهدبر گزار شد.