مدیرعامل مپنا گفت : با تأمین مالی برای سرمایه گذاران خصوصی و دولتی و تولید تجهیزات و احداث نیروگاه و بهره برداری از آن و همچنین ارائه خدمات پس از بهره برداری به همه نیروگاه های کشور در خدمت اقتصاد مقاومتی است.
عباس علی آبادی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه راه حل جامعه برای تأمین نیاز برق کشور در اقتصاد به دوش مپناست ، افزود : مپنا مستقیم سرمایه گذاری می کند مانند نیروگاه پرند که هنوز هیچ وامی از هیچ کجا نیز دریافت نکرده گرچه بانک های داخلی با سود زیاد وام می دهند.
وی گفت : بخش بخار نیروگاه پرند 480 مگاوات است که با ساخت بخش بخار، این نیروگاه به سیکل ترکیبی تبدیل می شود.
مدیر عامل مپنا با اشاره به اینکه ساخت نیروگاه توس و عسلویه را نیز شروع کردیم و هر کدام از این نیروگاه ها 480 مگاوات ظرفیت دارند ، افزود: نیروگاه سبلان هم به سیکل ترکیبی تبدیل می شود که برای تأمین سرمایه آن قرار است از صندوق توسعه ملی تأمین شود.
علی آبادی با اشاره به اینکه نیروگاه های دیگری مانند نیروگاه کاشان نیز به سیکل ترکیبی تبدیل خواهند شد ، گفت: همزمان در نیروگاه سیرجان و بهبهان نیز چهار توربین 160 مگاواتی به مدار تولید اضافه می شود که به زودی چهار واحد دیگر هم مانند نیروگاه کهنوج و چادرملو وارد مدار می شوند.
وی افزود: دو واحد نیروگاه ماهشهر اخیراً وارد مدار شدند و تعداد دیگری به زودی به مدار می آیند و برخی دیگر از واحدهایی که ساخت بخش بخار آن شروع شده است در سال های آینده وارد مدار خواهند شد.
علی آبادی با اشاره به اینکه تا پایان امسال و اوایل سال آینده اولین واحد بخار نیروگاه پرند وارد مدار می شود ، تصریح کرد: نیروگاه سمنان، جهرم و شاهرود را نیز باید در این ردیف قرار دهیم.
وی با اشاره به اینکه تا قبل از پیک تابستان 1000 تا 1200 مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار می شود ، افزود: با توجه به دانش و تخصص دانشمندان مپنا با یک تغییر فنی در تنظیم موتورهای نصب شده حدود 1000 مگاوات به قدرت شبکه وارد کردیم که البته هنوز به طور کامل اجرا نشده است و به این ترتیب 1000 مگاوات بدون ساختن نیروگاه بیشتر می توانیم برق تولید کنیم که این ناشی از افزایش قدرت توربین ها است که کمک مؤثری به پیک تابستان خواهد بود.
مدیرعامل مپنا تأکید کرد : به این ترتیب اگر 1000 مگاوات نیروگاه جدید تا قبل از پیک وارد مدار شود با 1000 مگاوات افزایش قدرت سر جمع 2000 مگاوات به قدرت شبکه افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه بعد از پیک تابستان نیز واحدهای دیگری وارد مدار خواهند شد ، افزود: سال آینده نیاز به برق بیشتر می شود و اگر بخواهیم همه نیاز را تأمین کنیم نیاز به تأمین مالی جدی تر خواهد شد.
علی آبادی با تأکید بر اینکه در تأمین مالی مهم تضمین بازگشت سرمایه است ، گفت: تأمین مالی کاملا ً امکان پذیر است و مپنا متعهد هست و خواهد بود که برای تمام نیروگاه های کشور در صورتی که تأمین بازگشت سرمایه باشد با استفاده از مدل های مالی چه در بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق مختلف یا ایجاد صندوق پروژه در بورس و یا دریافت وام از بانک های داخلی یا خارجی تأمین مالی کنیم مشروط به اینکه تضمین بازگشت سرمایه داشته باشیم.
وی افزود: تضمین بازگشت سرمایه برای سرمایه گذاران در صنعت برق به مشکل تبدیل شده است چون در صنعت برق تعرفه ها به نحوی است که از محل فروش برق، سرمایه بازگشت نمی یابد که باید این شیوه اصلاح شود که در گذشته از محل فروش نفت یا سایر درآمدها دولت آن را جبران می کرد.
مدیرعامل مپنا اضافه کرد: مابه التفاوت قیمت فروش و قیمت تمام شده برق در چند سال اخیر پرداخت نشده که موجب کسری قابل توجهی به نام بدهی دولت شده است و باید جبران شود ، در غیر این صورت سرمایه گذاران را نگران می کند.
وی با اشاره به اینکه وزیر نیرو تلاش می کند در دولت و مجلس راه حلی برای این مشکل پیدا کند ، گفت: به طور مثال دولت برای انتقال تکنولوژی توربین های کلاسF، 12 توربین از مپنا خریداری می کند و برای بیش از 900 مگاوات نیروگاه متمرکز در پنج نقطه و دو نیروگاه کمتر از 500 مگاوات که سرجمع 5000 نیروگاه جدید خواهد بود ، مپنا تأمین سرمایه برعهده گیرد.
علی آبادی افزود : در بخش نیروگاه های دولتی نیز دو واحد بخش گازی نیروگاه ماهشهر پیشتر وارد مدار شده است و برای توسعه آن نیز از سازمان توسعه برق درخواستی دریافت کردیم.
وی گفت : در رودشور نیز بخش خصوصی سه واحد بزرگ گازی کلاسF داشت که برای تبدیل به سیکل ترکیبی در مرحله انعقاد قرارداد هستیم و برای نیروگاه فردوسی مشهد نیز که قرارداد آن امضاء شده ، منتظر دریافت منابع مالی هستیم.
مدیرعامل مپنا افزود: تعدادی نیروگاه دولتی وجود دارد که 14 توربین گازی در آنها نصب شده و برای تبدیل به سیکل ترکیبی ، اجرای بخش بخار این طرح ها به مپنا واگذار شده است.
وی تأکید کرد: شورای عالی برق مصوب کرد که برای بازپرداخت سرمایه این طرح ها تضمین داده شود که بدون تردید امسال این طرح ها در صورت تضمین بازگشت سرمایه اجرا خواهد شد چون توربین های آن از قبل ساخته شده است.