وجود مهندسین مشاور معدن از الزامات توسعه بخش معدن کشور است
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ضرورت استفاده از توانمدیهای مهندسین مشاور معدن تاکید کرد: وجود مهندسین مشاور معدن از الزامات توسعه بخش معدن کشور است.
به گزارش
خبرگزاری صداو سیما از شاتا؛ « محمدرضا نعمت زاده » در همایش معاونین امور معادن، سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها که با حضور روسای 31 استان کشور و جنوب استان کرمان و منطقه آزاد ماکو برگزار شد با اشاره به لزوم توسعه عوامل معدن، ضمن بر شمردن مسائل و مشکلات بخش این بخش گفت: حذف بروکراسی معدن، ایجاد ایمنی در معادن، ایجاد اطمینان در سرمایهگذاری، اصلاح قانون معادن و ایجاد "نت ورک" برای استفاده از تجربیات کارشناسان ضروری است.
وی همچنین ساخت ترمینالها و اسکلههای حمل و نقل را از جمله اقداماتی ذکرکرد که میتواند موجبات تقویت بخش معدن را فراهم سازد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه با اشاره به اهمیت تولید و توزیع اطلاعات در بخش معدن تصریح کرد: بحث اطلاعات در قالب کاداستر مطرح شده لذا باید سعی کنیم اطلاعات استانها دقیق و کامل به دست سرمایهگذار برسدکه بتوانند با فراغ بال تصمیمگیری کنند و کاداستر در انحصار یک استان نباشد .
در ادامه این همایش معاون امور معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توانمندی خانه معدن اظهار داشت: خانه معدن مشکلات استانها را به خوبی درک و در چارچوب قانون، راهکارهای مناسبی ارائه می کند که ستاد وزارتخانه می تواند به نحو مناسبی از توانمندی آنها استفاده و بهره گیری کند.
« جعفر سرقینی» در خصوص ارتباط تنگاتنگ سازمانهای استانی با تشکلهای معدنی مطالبی را متذکر شد و الزام پشتیبانی از خانه معدن همانند خانه صنعت و معدن ایران را مورد تأکید قرار داد.
وی همچنین اظهار امیدواری کرد: با کمک مسئولان استانی در امر تقویت خانه معدن استانها همکاری لازم صورت بگیرد.
همچنین در ادامه این همایش، معاون توسعه مدیریت و منابع و امور استانها، پیرامون الزام همکاری مسئولان بخش معدن با نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت انتقال اطلاعات معدنی برای لحاظ در برنامه ششم توسعه نکاتی را مورد اشاره قرار داد.
« محمدرضا فیاض» همچنین از تبدیل وضعیت استخدامی کارکنان بخش معدن در استانها و نیز تخصیص امکانات متناسب با هر استان خبر داد.
در ادامه این همایش ،هر کدام از مسئولان معدنی استانها در خصوص مشکلات استان مربوط مطالبی را بیان کردند.
لزوم بهبود شرایط مزایده معادن، تسریع روند دریافت گواهی کشف، اهمیت ورود خانه معدن به امر صدور مجوز، ضرورت ایجاد نرمافزار واحد برای محاسبه حقوق دولتی و ارزیابی عملکرد سازمان استانها ، حضور کارشناسان معدنی استانها در کمیتههای تخصصی ستاد وزارتخانه ، مغفور ماندن بخش معدن در بحث هدفمندی یارانهها ، الزام رسیدگی به برداشت غیرمجاز در خارج از محدودههای معدنی ،ضرورت لحاظ ایمنی در معادن ذغالسنگ و تجهیز کردن معادن از مسائلی بود که مورد بحث و تبادل نظر حضار قرار گرفت.