رنگ سرخ دریاچه ارومیه
با گرم شدن هوا و افزایش تبخیر آب از سطح دریاچه و بالا رفتن غلظت نمک در آن، آب دریاچه ارومیه به رنگ سرخ درآمد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس مرکز پژوهشکده مطالعات دریاچه ارومیه با اشاره به علل ایجاد این پدیده گفت: شکوفایی جلبکی و باکتری های شور پسند و نیز پیدایش دوباره آرتمیا در این دریاچه از عوامل قرمز شدن آب دریاچه است.
دکتر آق افزود: در شرایط عادی رنگ جلبک «دونالینا سالینا» در دریاچه ارومیه سیز رنگ است که با افزایش غلظت نمک و در شرایط غیر طبیعی این جلبک برای حفظ بقای خود اقدام به ترشح تباکاروتن قرمز رنگ می کند.
وی تصریح کرد|: سرخی دریاچه با خنک تر شدن هوا، به وضعیت عادی برمیگردد و انتظار می رود این وضعیت تا پایان تابستان ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به افزایش 57 سانتی متری سطح تراز دریاچه ارومیه اضافه کرد: در حال حاضر افزایش دمای هوا و تبخیر آب و کاهش آبهای ورودی دریاچه، باعث کاهش 18 سانتی متری سطح تراز دریاچه ارومیه شده است.
تراز دریاچه ارومیه یک هزار و 270 متر و 96 سانتی متر است.