رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره فیش های حقوقی نامتعارف: وظیفه این سازمان، نظارت بر اجرای صحیح قانون است و اینکه قانون اشکال داشته باشد به این سازمان مربوط نیست .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما، ناصر سراج با حضور در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر در پاسخ به این که نقش دستگاه های نظارتی در موضوع فیش های حقوقی نامتعارف و نجومی چه بوده است؟ افزود: شورای دستگاه نظارتی بر اساس ماده 221 قانون برنامه پنجم توسعه تشکیل شده است و 7 عضو دارد .
وی با اشاره به اینکه ریاست بر این شورا یک ساله است، گفت: اکنون آقای نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور حدود 2 سال است که رئیس شورای دستگاه نظارتی است .
سراج ادامه داد : از قوه قضائیه هم 2 عضو در این شورا حضور دارند یکی رئیس سازمان بازرسی کل کشور و دیگری رئیس دیوان عدالت اداری و از مجلس شورای اسلامی هم 2 عضو در این شورا حضور دارند که یکی رئیس دیوان محاسبات کشور و یکی معاون نظارت مجلس شورای اسلامی هستند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: از قوه مجریه و دولت هم سه عضو هستند یکی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و دوم وزیر اطلاعات و سوم رئیس سازمان حسابرسی.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه هرکدام از این اعضا وظایف خاص دارند ادامه داد: دیوان محاسبات کشور مسئول تفریخ بودجه است و در آخر هر سال بررسی می کند که آیا بودجه انحرافی داشته است و یا در محل خودش خرج شده یا نه ؟ و تا دی ماه هر سال فرصت دارد نتایج بررسی های خود از بودجه سال قبل را اعلام کند.
سراج گفت: پرداخت حقوق ها هم جزو بودجه است که مجلس شورای اسلامی باید در این زمینه اقدام کند و اگر اشکالی در پرداخت ها باشد نباید بودجه را تصویب کند.
وی با بیان اینکه معاون نظارت هم باید بررسی کند افزود: تطبیق مصوبات با قانون و قانون گذاری وظیفه مجلس شورای اسلامی است.
سراج گفت: از قوه قضائیه هم دیوان عدالت اداری مسئول مصوبات دولت ، آئین نامه ها ، دستورالعمل ها است و اگر شکایتی از آئین نامه ها یا مصوبات دولت شود و اگر تشخیص دولت مخالفت این مصوبات با قانون است وظیفه دیوان، ابطال این مصوبات است .
وی ادامه داد: بر اساس اصل 174 قانون اساسی ، نظارت بر امور و اجرای صحیح قوانین بر عهده سازمان بازرسی کل کشور است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: از قوه مجریه هم سازمان مدیریت و برنامه ریزی کل کشور ، بودجه را تعیین می کند و تخصیص می دهد و هم باید بررسی کند که این بودجه در جای خودش هزینه شده است یا نه ؟
سراج گفت: سازمان حسابرسی هم باید بررسی کند و در جاهایی که خلاف قانون تشخیص داد اقدام کند از جمله در صندوق توسعه ملی، رئیس سازمان حسابرسی عضو ناظر صندوق و حسابرس قانونی سازمان بازرسی کل کشور هم است و تکلیف دارد موارد خلاف قانون را به این سازمان گزارش دهد .
وی با بیان اینکه بند "ه" ماده 50 قانون برنامه پنجم توسعه را مجلس شورای اسلامی تصویب و شورای نگهبان هم تائید کرده است گفت : وظیفه سازمان بازرسی کل کشور نظارت بر اجرای صحیح این قانون است و اینکه قانون اشکال داشته باشد به این سازمان مربوط نیست .
سراج افزود: بند "ه" ماده 50 قانون برنامه پنجم توسعه مقرر می دارد : همه باید بر اساس فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت کنند مگر شرکت های دولتی ، بانک ها و بیمه ها .
وی تاکید کرد: سازمان بازرسی کل کشور بر اجرای صحیح قانون نظارت می کند و مشکلات را به مراجع ذیربط گزارش می کند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: به گزارش ها و هشدارهای سازمان بازرسی کل کشور بی توجهی شد و از آن تبعیت نشد.
ناصر سراج در ادامه سخنان خود در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر افزود : گزارش های سازمان بازرسی کل کشور محرمانه است زیرا قطعی نشده است و حق نداریم هویت افراد را به عنوان متهم افشا کنیم چون ممکن است در دادگاه تبرئه شود .
وی گفت: علت اینکه در زمینه فیش های حقوقی نامتعارف اطلاع رسانی نکردیم همین موضوع است.
سراج با اشاره به اینکه پرونده های متعددی در زمینه فیش های حقوقی نا متعارف داشته ایم گفت : یکی از گزارش هایی که ارائه کردیم مربوط به بانک رفاه کارگران است.
وی ادامه داد: طی نامه شماره 236050 مورخ دهم اسفند سال 1393 به وزیر امور اقتصادی و دارایی و رونوشت آن به وزیر تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و رئیس کل بانک مرکزی در خصوص انتصاب مدیر عامل سابق بانک رفاه کارگران هشدار داده شد که نامبرده در زمان تصدی مدیرعاملی بانک ملی ایران مرتکب تخلفاتی شده و موارد اتهامی وی در شعبه پنجم بازپرسی دادسرای ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی مطرح و در جریان رسیدگی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: متاسفانه در این زمینه به هشدار های این سازمان توجه نشد و وی با توجه به دریافت حقوق غیرمتعارف در کانون توجه افکار عمومی قرار گرفت و دولت هزینه این انتصاب را پرداخت کرد.
سراج با بیان اینکه متاسفانه خانواده این آقا 170 میلیارد تومان بدهی بانکی دارند، ادامه داد : در زمان انتصاب این شخص به مدیرعاملی بانک رفاه نامه ای به وزیر امور اقتصادی و دارایی نوشتم و این هشدار را دادم و آقای طیب نامه پاسخ داد که با توجه به اینکه این بانک مربوط به تامین اجتماعی است به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارتباطی ندارد.
وی افزود: با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شخصا دو بار تلفنی صحبت کردم و علاوه بر آن نامه هشدار هم دادم اما متاسفانه توجهی نشد .
سراج گفت: سازمان بازرسی کل کشور نمی تواند کسی را محاکمه و مجازات کند و وظیفه او تهیه گزارش کامل و ارسال آن به مبادی ذیربط است .
وی افزود: درخصوص سوء جریانات منجر به نقض قوانین و مقررات در شبکه بانکی کشور طی گزارش شماره 67627 مورخ 15 تیر سال 1393 اعلام شد که به علت اجرای مصوبه غیرقانونی مورخ 5 اردیبهشت سال 1392 هیئت وزیران در خصوص نحوه محاسبه و پرداخت حقوق و مزایا وجوه قابل توجهی به اعضای هیئت مدیره بانک های دولتی پرداخت شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: همچنین در همین فرآیند به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شد برای اصلاح قانون مربوط و ایجاد اثر قهقرایی برای مصوباتی که توسط مجلس شورای اسلامی ابطال می شود و حذف آثار سوء مصوبات مذکور از زمان تصویب و همچنین پیرامون نحوه استرداد وجوه من غیر حق پرداختی بیت المال تصمیم مناسب قانونی اتخاذ شود اما تاکنون این پیشنهاد را عملی نکردند.
سراج با تاکید بر اینکه سازمان بازرسی کل کشور وظیفه قانونی خود را صد در صد انجام داده است، افزود: اگر به این گزارش توجه و اقدامات لازم به موقع انجام می شد کار به اینجا نمی رسید .
وی اضافه کرد: در بررسی اقدامات شرکت سهامی بیمه ایران در زمینه افزایش حقوق اعضای هیئت مدیره در چارچوب تصویب نامه مورخ 5 اردیبهشت سال 1392 هیئت وزیران و با عنایت به نامه مورخ 29 مهر سال 1392 رئیس مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس جمهور دال بر غیرقانونی بودن مصوبه مذکور اگرچه در حین بازرسی آن شرکت اقدام به اجرای بخشی از نامه رئیس مجلس دال بر توقف اجرای تصویب نامه مربوط کرده است اما از نظر سازمان بازرسی کل کشور اقداماتی فراتر از توقف مصوبه مورد انتظار بود.
سراج ادامه داد: بنابراین نتیجه بررسی طی گزارش شماره 241184 مورخ 21 اسفند سال 1392 به رئیس کل بیمه مرکزی منعکس شد و در نهایت مبالغ غیرقانونی اضافه پرداختی به اعضای فوق با توجه به گزارش سازمان بازرسی کل کشور، برگشت داده شد .
وی گفت: نتایج بازرسی از عملکرد مدیران شرکت سرمایه گذاری دماوند طی گزارش شماره 153847 مورخ 11 آبان سال 1394 به وزیر امور اقتصادی و دارایی و مدیر عامل بانک صنعت و معدن اعلام شده است .
سراج افزود: بر اساس این گزارش، هیئت مدیره جدید شرکت بلافاصله پس از انتصاب در جلسه مورخ 18 خرداد سال 1393 افزایش ضرایب حقوق و مزایای هیئت مدیره موظف و مدیرعامل را با توجیه پائین تر بودن حقوق ایشان نسبت به مدیران شرکت های زیر مجموعه و تائید بانک صنعت و معدن تصویب کردند اما تا تاریخ 10 مرداد سال 1394 شرکت هیچ اقدامی جهت دریافت موافقت بانک درباره مصوبه مذکور نکرده است.
وی ادامه داد: با تذکر هیئت بازرسی، تائیدیه مذکور در تاریخ 12 مرداد 94 بدون ذکر مبالغ از مدیرعامل بانک مربوط اخذ شده است و در نتیجه این افزایش حقوق و مزایای مدیرعامل و اعضای موظف هیئت مدیره حداقل 40 درصد افزایش یافته است.
سراج گفت: همچنین مدیرعامل و اعضای موظف هیئت مدیره حقوق و مزایای خود را درسال 1394 بدون اخذ موافقت سهامداران عمده همانند سایر کارکنان با توجه به بخشنامه وزارت کار افزایش دادند که در نتیجه آن حقوق مدیرعامل و اعضای موظف هیئت مدیره به ترتیب به مبلغ 303 میلیون ریال و 273 میلیون ریال افزایش یافته است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: همچنین با وجود وضع نامناسب سود دهی شرکت در سال 1393 حقوق اعضای هیئت مدیره و مدیر عامل افزایش قابل توجهی داشته است .
سراج افزود: گزارش شرکت سرمایه گذاری دماوند وابسته به بانک صنعت و معدن به وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک صنعت و معدن ارسال شد و نتیجه آن اعلام وجود مقررات تبعیض آمیز به عنوان یکی از علل پرداختی های غیرمتعارف و همچنین پرداختی پاداش به حساب شخص حقیقی به جای شخص حقوقی بوده است .
وی گفت: پاداش میان اعضای هیئت مدیره تقسیم شده است و همچنین مغایر با مفاد ماده 110 و 134 و 241 قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت ،پاداش اعضای هیئت مدیره به جای واریز به حساب اعضای حقوقی هیئت مدیره در وجه نمایندگان ایشان کارسازی و پرداخت شده است .
سراج افزود: دستگاه های بازرسی شونده و گیرندگان گزارش سازمان بازرسی کل کشور ، بانک سپه و شرکت های زیر مجموعه ، شرکت گروه مدیریت سرمایه گذاری امید و گزارش به بانک سپه و کمیسیون اصل 90 مجلس شورای مورخ هفتم دی سال 1392 ارسال شد و نتیجه رعایت ضوابط اجرایی بودجه سال های 1388 و 1389 درباره چگونگی حضور مدیران بانک سپه در شرکت های زیر مجموعه و پرداخت پاداش و حق حضور در جلسات بود.
وی با اشاره به پرونده دیگری گفت : مطابق بازرسی از عملکرد اعضای هیئت مدیره شرکت فروشگاه های فلان طی گزارش شماره 218606 مورخ 18 بهمن سال 1393 حقوق ماهیانه مدیرعامل وقت شرکت مذکور توسط اعضای هیئت مدیره به وزیر امور اقتصادی و دارایی و مدیرعامل بانک ملی ایران اعلام شد که نتیجه این گزارش اعلام وجود مقررات تبعیض آمیز به دستگاه های بازرسی شونده و قانونی جلوه کردن از سوی آن ها بوده است.
سراج افزود: نتایج بازرسی عملکرد مالی و قراردادهای شرکت مدیریت سرمایه گذاری فلان وابسته به بانک سپه در سنوات مالی 91 تا 93 طی گزارش شماره 251067 مورخ 17 اسفند 94 به وزیر امور اقتصادی و دارایی و مدیر عامل بانک سپه منعکس شد.
وی ادامه داد: مطابق این گزارش مدیرعامل سابق شرکت سرمایه گذاری بابت عضویت در هیئت مدیره و هیئت مدیره شرکت های زیرمجموعه به صورت مستقیم و بدون ثبت در دفاتر شرکت بر خلاف آئین نامه در شرکت های یادشده پاداش دریافت کردند.
سراج در پاسخ به این پرسش که چرا به هشدارهای سازمان بازرسی کل کشور توجه و از آن تبعیت نشده است گفت : مشکل ما همین است.
وی افزود: همکارمان برای تهیه هر گزارش حدود 6 ماه تلاش و سپس به مدیران و دستگاه های زیربط اعلام می کنند اما متاسفانه تمکین نمی کنند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در مورد بانک رفاه کارگران هم گفت : مدیرعاملی که اکنون منصوب شده است به طور میانگین در هر ماه 40 میلیون و 500 هزار تومان حقوق گرفته و باقیمانده وام دریافتی این شخص 350 میلیون تومان با سود یک درصد است .
سراج افزود : درباره بانک امید ایران هم میانگین حقوق ماهانه 34 میلیون تومان و باقیمانده وام دریافتی وی حدود 250 میلیون تومان با سود حدود یک درصد است.