با وجود حملات گسترده عربستان؛
درخواست دیده بان حقوق بشر برای تحقیقات درباره حملات هوایی عربستان به یمن
این سازمان با تاکید بر اینکه برخی از حملات هوایی عربستان سعودی در یمن در حد جنایت جنگی است ، درخواست کرد درباره این حملات تحقیقات مستقلی انجام گیرد.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیمابه نقل از خبرگزاری فرانس پرس ، دیده بان حقوق بشر روز دوشنبه درخواست کرد درباره حملات هوایی گروه موسوم به ائتلاف عربی به رهبری عربستان سعودی در یمن تحقیقات مستقل و بی طرفانه صورت گیرد .
این سازمان با تاکید بر اینکه برخی از حملات هوایی عربستان سعودی در یمن در حد جنایت جنگی است ، درخواست کرد درباره حملات هوایی به اهداف اقتصادی و غیر نظامی در این کشور تحقیقات مستقلی انجام گیرد .
این سازمان مدافع حقوق بشر در گزارش خود اعلام کرد در 17 حمله هوایی غیر قانونی عربستان و متحدانش به 13 اهداف اقتصادی غیر نظامی در یمن از جمله کارخانه ها ، انبارهای تجاری و ایستگاه های برق بیش از 130 غیر نظامی جان باختند و 171 تن دیگر زخمی شدند .
دیده بان حقوق در گزارش خود تاکید کرد با توجه به نبود تحقیقات معتبر و بی طرفانه در یمن ، عربستان و دیگر اعضای ائتلاف عربی باید با اجرای تحقیقات بین المللی مستقل درباره این حملات موافقت کنند .
این سازمان در گزارش خود درباره پیامدهای این حملات بر اقتصاد یمن به شدت ابراز نگرانی کرد .
دیده بان حقوق بشر در گزارش خود افزود به نظر می رسد همه این حملات ( 17 حمله ) عربستان در یمن نقض قوانین بین المللی حقوق بشر و قوانین جنگ است و حتی برخی از این حملات جنایت جنگی محسوب می شوند .
این نهاد فعال در امور حقوق بشر یادآور شد حملات هوایی به کارخانه ها و مراکز غیر نظامی اقتصادی در یمن این نگرانی شدید را به همراه داشته ، که ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان به شکل تعمدی می خواهد به ظرفیت های تولیدی این کشور آسیب های گسترده وارد کند .
برایانکا موتابارتی مسئول بخش شرایط اضطراری در سازمان دیده بان حقوق بشر و نویسنده گزارش اعلام کرد به نظر می رسد عربستان با حملات هوایی پی درپی به کارخانه ها و مراکز اقتصادی غیر نطامی ، به دنبال آسیب رساندن به اقتصاد یمن و نابودی پایه های آن برای یک دور طولانی مدت است .
دیده بان حقوق بشر در ادامه گزارش خود تعلیق عضویت عربستان سعودی در شورای حقوق بشر سازمان سازمان ملل را خواستار شد تا این کشور یاحملات هوایی غیرقانونی در یمن را متوقف سازد و یا با اجرای تحقیقات در یمن مطابق با معیارهای بین المللی و یا تحقیقات بین المللی مستقل موافقت کند .
دیده بان حقوق بشر در اواخر ژوئن نیز خروج عربستان را از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواستار شده بود . این سازمان عربستان را به سوء استفاده ازشورای حقوق بشر برای برقراری عدالت در ارتباط با جنایت های جنگی احتمالی این کشور در یمن متهم کرده بود .
عربستان با حمایت برخی از متحدان عرب خود از اواخر مارس سال 2015 حملات هوایی به یمن آغاز کرد.
با وجود حملات هوایی گسترده عربستان به مناطق مختلف یمن ، صنعا پایتخت و مناطق شمال این کشور همچنان در کنترل جنبش انصار الله قرار دارند.
زید بن رعد الحسین کمسیر عالی حقوق بشر سازمان ملل نیز در مارس گذشته اعلام کرد عربستان و متحدانش مسئول بخش اعظم کشتار غیر نظامیان در یمن هستند.