عواقب خداحافظی زودهنگام با دندان شیری
متخصص دندانپزشک و آسیب شناسی دندان گفت: بر خلاف تصور عدهای دندانهای شیری که از حدود 6 ماهگی در دهان نوزاد ظاهر میشوند عملکرد مشابه دندانهای دائمی دارند و از دست دادن زود هنگام آنها سلامت دندانهای دائمی را به خطر میاندازد.
دکتر پویا مطهری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: دندان های شیری از حدود 6 ماهگی در دهان کودک رویش دارد در فرایند جویدن؛ حفظ ارتفاع صورت، جلوگیری از تحلیل استخوان و از همه مهمتر ایجاد تکلم کودک اثر مستقیم دارند.
وی ادامه داد: حفظ و نگهداری دندان های شیری به همان اندازه دندان های دائمی حایز اهمیت است و نباید به جهت شیری بودن نسبت به حفظ آنها بی تفاوت بود زیرا عمر دندان های شیری و سلامت آن پیش بینی خوبی از وضعیت دندان های دائمی به همراه دارد.
دکتر مطهری با بیان اینکه دندان های شیری مسیر رویش دندانهای دایمی را ایجاد می کند گفت: رعایت نکردن اصول بهداشتی این دندانها را خیلی سریع دچار پوسیدگی می کند و والدین با تصور غلط که دندان شیری است اقدامی برای ترمیم پوسیدگی انجام نمیدهند در نتیجه اغلب عصب دندان درگیر میشود که نیاز به درمان های پیچیدهای دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه سن افتادن دندان شیری از 6 سالگی آغاز و تا 12 سالگی نیز به طول می انجامد در نتیجه افتادن زود هنگام این دندان ها موجب می شود ساختار و شکل دندان های دائمی دستخوش آسیب شود.
دکتر مطهری گفت: مسواک زدن، استفاده از نخ دندان و بررسی های هر 6 ماه یک بار توسط دندانپزشک اولین توصیه های ما برای حفظ دندان های شیری کودکان به والدین است زیرا هرچه پوسیدگی این دندان ها زودتر تشخیص داده شود عمر دندان های دائمی بیشتر خواهد بود.
وی در پایان یاد آور شد: والدین مسواک زدن دندان کودک خود را از اولین رویش دندان های شیری آغاز کنند.